Ekonomi

Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş’ten yatırımcılara kritik uyarı geldi: O aydan önce yatırımınızı yapın

Ekonomi piyasalarında, tarihi düzeylerde hareketlilikler yaşanmaya devam ediyor. Altın, dolar ve gümüş gibi yatırım araçlarında değişen fiyatlar, yatırımcıları iki arada bir derede bırakabiliyor. Zira yatırımlarda düşüş ya da yükseliş sürecine dahil olmaktan ziyade, doğru zamanlama ile alım – satım yapmak en iyi kazanç oranını sağlayabiliyor. Bu nedenle de doğru zamanda doğru hamleyi yapmak isteyen yatırımcılar, daha önce tahminlerinde başarılı olmuş uzman ve analistlerin yorumlarını değerlendiriyor. Bu kapsamda, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son açıklamalarında yatırımcıyı altın ve gümüş konusunda uyararak dikkatleri çekti. İşte detaylar…

Altın ve Gümüş Piyasası Hareketleniyor

Yüksek enflasyon nedeniyle Türk Lirası tarihi değer kayıpları yaşıyor. Bu nedenle de birçok yatırımcı, tasarruflarını Türk Lirası’nda tutmak yerine altın ve gümüş gibi değerli madenlerde tutmayı tercih ediyor. Kripto paralar gibi varlıkların yüksek volatil (dalgalı) yapıda olması da yatırımcıları çoğu zaman “güvenli liman” olarak adlandırılan değerli madenlere yönlendiriyor. Bu nedenle de altın ve gümüş gibi varlıklar, uzun vadelerde yatırımcısını zarara uğratmıyor.

İslam Memiş Altında Fiyat Tahminini Açıkladı

İslam Memiş’e göre gram altın fiyatı kısa vadede 1.450 TL seviyesine kadar yükselecek. Birçok ekonomist de Memiş’in bu görüşüne tam olarak katılıyor olmasa da benzer fiyat seviyelerinde hemfikir olmuş durumdalar. Gram altında yükseliş öngören İslam Memiş, katıldığı canlı yayınlarda dile getirdiği açıklamalarla ve sosyal medyadan paylaştığı analizleriyle yatırımcılara sesleniyor. Memiş bu kapsamda altın piyasası için özellikle de Temmuz ayına dikkat çekiyor.

Altın Uzmanından Altın Tavsiye

Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş, hem altının hem de gümüşün Temmuz ayından itibaren çok daha farklı seviyelere ulaşacağını öngörüyor. Uzman isim bu aylar gelmeden evvel yatırımcıların ellerindeki birikimlerin bir kısmı ile altın, bir kısmı ile gümüş yatırımı yapmasını tavsiye ediyor. Memiş’e göre altın ve gümüş, mevcut fiyatlarında birer alım fırsatı sunuyor.