Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

İkramiye dışında 12 milyon emekliye bayram harçlığı ödemesi: Emeklilerin banka hesaplarına 20.000 TL yatırılıyor! Başvuran bugün para veriliyor

Ekonomik gelişmelerin ışığında giderek pahalılaşan yaşam şartlarına rağmen desteğe gereksinim duyan emekli müşterileri amacıyla özel olarak tüketici kredisi kampanyası başlatıldı ve başvuran emeklilere anında para ödemesi yapılacağı ifade edildi. Bu sene 68’inci sene dönümünü kutlayan Vakıfbank hem emekli müşterilerinin hem de başka müşterilerinin başvuru yapabilecekleri yeni bir kampanyasını duyurdu.

AYLIK 821 TL ÖDENECEK

Söz hususu hizmetini 125 bin TL ile sınırlandıran banka, hizmetin azami vade miktarını 36 ay, aylık faiz oranını ise yüzde 1,91 olarak paylaşıldı. Vakıfbank tarafından yapılan duyuruda başvuru yapan emeklinin 20 bin lirayı anında alabileceği belirtildi. Bu kredi çekildiğinde ise aylık ödeme 821 TL olacak.

ZİRAAT BANKASI DA DUYURDU

Bunun yanı sıra Ziraat Bankası tarafından da bir duyuru yayımlandı. Banka tarafından yapılan duyuruda kampanyanın üst sınırını müracaat yapan emekli müşterisinin kredi notu ve kredi geçmişi belirleyici olacağı ifade edildi. Söz konusu kredinin azami vadesi 36 ay olurken kredi faizi de yüzde 1.55 olacak.

Ziraat Bankası’nın emekli tüketici kredisi hizmetinden 20.000 TL tutarında nakit desteği alabilmek isteyen yurttaşların ödeyecekleri aylık taksit tutarı, 767,12 TL olarak hesaplandı.

HALKBANK’TAN KREDİ KAMPANYASI

Kamu bankalarının bir diğeri Halkbank tarafından da bir kampanya başlatıldı. Bu kampanya kapsamında 100 bin liraya kadar kredi verilebileceği ifade edildi. Yüzde 1,55’ten başlayan faiz seviyesine sahip olan söz hususu tüketici kredisi hizmetinin azami vade adedi ise 36 ay olarak belirlendi.