Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Bakan Bilgin müjdeyi verdi! Maaşlara ve ikramiyelere yapılacak zam açıklandı: 1.500 TL zam sürprizi geldi

Öncelikli olarak memur ve emekli vatandaşların maaş ve ikramiyelerinde artış sağlayacak 3600 ek gösterge çalışmalarında çok önemli bir açıklama yapılırken Bakan Bilgin yaptığı açıklamalarında 3600 ek gösterge için değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca Bakan Bilgin açıklamalarında Mayıs ayı sonu müjdesini vererek çalışmaların Mayıs ayı sonunda tamamlanacağını ifade etti.

MAYIS SONUNDA ÇALIŞMALAR TAMAMLANACAK

Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi işçileri sendikasının düzenlemiş olduğu “gıdanın geleceği ellerimizde” zirvesine katılım sağlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin burada çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin açıklamalarında emekli ile emekli adayı ve memur ile çalışan vatandaşları oldukça yakından ilgilendiren düzenlemeler ile alakalı önemli bilgiler vererek Mayıs ayı sonunda çalışmaların tamamlanıp TBMM’ye sunulacağını ifade etti.

1.500 TL ARTIŞ OLACAK

Öncelikli olarak memur ve emekli vatandaşların maaş ve ikramiyelerinde artış sağlayacak 3600 ek gösterge çalışmalarında Mayıs sonu itibari ile çalışmaların sona ereceği belirtilirken Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir kanun taslağı şeklinde 3600 ek gösterge çalışmalarının sunulacağı aktarıldı. Bununla beraber yasal bir hal alması ile beraber emekli vatandaşların alacakları ikramiyelerinde artış olacağı ifade. Bu noktada hali hazırda çalışanların maaşlarına 250 – 300 TL’ye kadar artış olacağı belirtilirken bir öğretmen emeklisinin maaşına 1.500 TL ikramiyesine ise 200 bin TL artış olabileceği paylaşıldı.

ÇEŞİTLİ ZAMLAR YAPILACAK

Mayıs ayı sonunda çalışmaların tamamlanması ile beraber Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerekli çalışmaların yapılması ile beraber din görevlileri, polis, öğretmen, hemşire maaşları da 3600 ek gösterge çalışmalarının sonunda maaş artışı olacak. Maaşlarda, emekli maaşlarına ve ikramiye ödemelerinde de zamlar yapılacak.