Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Sonunda TBMM’den beklenen ikramiye müjdesi geldi! Kurban Bayramında emeklilere 2.300 TL, çalışanlara da 2.125 TL ikramiye ödemesi

Ülkemizde yaşanan ekonomik zorluklardan kaynaklı olarak birçok vatandaş tarafından geçim zorluğu .ekilirken geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara da güzel bir haber verildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna çok önemli bir düzenleme sunuldu. TBMM’ye sunulan kanun teklifi ile asgari ücretli çalışanlara bayramlarda emekliler gibi ikramiye verilmesi oldu. Bu noktada teklif kabul edilirse asgari ücretli çalışanlara 2.125 TL ikramiye verilecek.

ÇALIŞANLARA 2.125 TL İKRAMİYE

TBMM Genel Kuruluna sunulan teklif kapsamında Kurban Bayramı’nda asgari ücrete, asgari ücretin yarı tutarı yani 2 bin 125 TL kadar bayram ikramiyesi verilmesi teklif edilirken teklifin Meclise sunulması sonrasında ülkemizdeki milyonlarca asgari ücretli çalışan heyecanla beklemeye başladı. Bu teklifin gerekçesinde ise “5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununun 18. ek maddesinin 1. fıkrasına göre: ‘Kurumca bu kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 1100’er TL tutarındaki bayram ikramiyesi ödenir’ denilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

TBMM’ye gelen teklifin amacı hakkında bir duyuru yapılarak “Teklif ile, çalışanlara Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda asgari ücret net tutarının yarısı kadar bayram ikramiyesi verilmesi amaçlanmaktadır” denildi.

EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ 2.300 TL İDDİASI

Bakanlıktan oluşturulan bildirimde bu yıl Kurban bayramı gelmeden yeni bir çalışma yapılabileceği iddia edilirken Kurban Bayramından 10 gün önce emekliler için bayram ikramiyesi ödemesi yapılacağı konuşuluyor. Kurban Bayramındaki ikramiye tutarının ise 2.300 TL olabileceği iddia edildi.

RAMAZANDA ZAM YAPILMADI

Bu sene yüksek enflasyon rakamları sonrasında emekli vatandaşların aldıkları maaşlar erirken 2.500 TL emekli maaşı ile vatandaşlar geçinmekte zorlanıyor. Bundan kaynaklı olarak Ramazan Bayramındaki ikramiyelere zam istendi ancak zam yapılmayarak hesaplara 1.100 TL yatırıldı. Kurban Bayramına kısa bir süre kala emeklileri heyecanlandıran bir haber gelerek ikramiyelere zam yapılacağı iddia edildi. Bu iddia gerçekleşirse ve bu beklenti Bakanlık tarafından yürürlüğe alınırsa emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyeleri 2.300 TL olacak.

HABERDAR EDECEĞİZ

9 Temmuz tarihinde start alacak olan Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Emekli bayram ikramiyeleri hakkında bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.