Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ehliyeti olan herkese son dakika duyurusu yapıldı! Tamamen zorunlu oluyor: 15 TL ödeyeceksiniz

Ehliyeti olanlara son dakika duyurusu yapıldı. Konu ile ilgili olarak eski tip sürücü belgesine sahip milyonlarca ehliyet sahibi vatandaş ehliyet yenileme işlemini askıya alırken, resmi olarak belirlenen tarihe kadar yenileme işlemini yapmayanlara para cezası verileceği ehliyetini yenileyeceklerin de 15 TL ödeyecekleri ifade edildi.

31 ARALIK’A KADAR YAPTIRILMALI

Sürücüler, 31 Aralık 2022 tarihine kadar İlçe Nüfus Müdürlükleri aracılığıyla eski ehliyetlerini yeni sürücü belgesi kartlarıyla değiştirebilecekleri belirtildi ve bu süreçte tıpkı eski kimliklerin yeni kimlik kartlarıyla değişim sürecinde verildiği gibi sürücülere de kullanabilmeleri için geçici bir form verileceği bu formun ise kısa süre için ehliyet yerine kullanılacağı formun yeni tip ehliyetlerin kişiye ulaşması sonucunca kullanımı sona erecek.

GEREKLİ BELGELER

31 Aralık 2022’den sonra trafikte eski sürücü belgesiyle tespit edilen kişilere idari para cezası uygulanacağı belirtildi ve vatandaşların yeni ehliyet randevusu oluşturup Nüfus Müdürlüklerine gidecekleri gün önceden hazırlamaları gereken bazı evraklar bulunduğu bunlardan ilki, herhangi bir sağlık kurum ve kuruluşundan alınacak “Sürücü Olur” raporu olurken bunun dışında, MERNİS sisteminde adres bilgilerinin kayıtlı olması gerektiği ifade edildi. Ayrıca yapılan duyuruda başka bir adresten teslim almak isteniyorsa bunu özellikle bildirmek gerektiği belirtilerek son olarak son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf da tüm adaylardan talep edildiği vurgulandı.

15 TL ÖDENECEK

2022 yılı itibariyle ehliyet yenileme ücreti 15 lira olarak belirlendi. Bu tutarın 13 TL’si “değerli kağıt” bedeli olarak, 2 TL’si de “vakıf payı” bedeli olarak geçiyor.