Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Milyonlarca emekliye bayram ikramiyesine ek ödeme onaylandı: Emeklilerin maaş hesabına 1.500 TL yatıyor! Ödemeler bugün başladı

Milyonlarca emekli adeta enflasyon canavarı karşısında ezilmeye başladı. Bu durumdan kurtulmak isteyen emekliler ise ek ödemeleri araştırmaya başladı. Maaşları yetmeyen emeklilere ise sevindiren bir haber geldi. Emeklilere ek ödeme yapılacağı ifade edildi. Emeklilere son dakika haberi verilerek 1.500 TL ek ödeme yapılacağı ifade edildi. Milyonlarca emekli vatandaşın hesabına maaşa ek olarak 1.500 TL ödeme yapılacağı ifade edildi. Peki bu ödemeden yararlanmak isteyen emeklinin ne yapması gerekiyor?

EMEKLİLERE 1.500 TL ÖDEME

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizin etkilerini en fazla emekli vatandaşlar hissediyor. Çünkü en düşük emekli maaşı şu anda 2500 TL Ancak bu para ile ay sonunu getirmek Maalesef ki imkansız. Neyse ki emeklilere bankalar tarafından çeşitli destekler veriliyor. Bu noktada ilgili bankaya maaşını taşıyan ve 3 yıl maaş alma sözü veren emeklilere 1.500 TL ek ödeme yapılıyor. Söz konusu ödeme ise 3 yıllık peşin ödeme oluyor. Emekliler istedikleri bankaya giderecek maaş taşıma işlemini yapabiliyorlar. Bunun için daha önceki promosyon süresinin bitiminden sonra başvuru yapılabilir.

3 YIL BOYUNCA TAAHHÜT VERİLMELİ

Emekliye banka promosyonu ödemeleri için başvuru süresi var. Zamanında başvuru yapan emekliler ödemelerden anında faydalanabiliyor. Bankalar tarafından duyurulan kampanyaların süresi bulunuyor ve başvuru yapacak olan emeklilerin bu tarihlere dikkat etmesi gerekiyor. Bankaların emeklilerden istediği en önemli şart maaşa taşımak ve 3 yıl boyunca da kalma taahhüdü vermek. Bunun yanı sıra bazı bankalar ek koşul da sunuyor ve otomatik ödeme talimatı verilmesini istiyor.

Emekliler bankaların internet sitesi veya şubeleri üzerinden bu ödemeler hakkında bilgi alabilir ve başvuru yapabilirler.