Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ve sonunda asgari ücret zammı belli oldu! Asgari ücrete ikinci zam oranı az önce açıklandı: 5.500 TL sürprizi açıklandı

Çalışan milyonlarca vatandaş asgari ücrete ikinci zam var mı sorusunun yanıtını her gün araştırmaya devam ediyor. Bu noktada yapılan son açıklamalar ve gelişmeler vatandaşlar tarafından araştırılıyor ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada sevindiren sinyaller verilmişti. Kabine toplantısı sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan zam için yeşil ışık yaktı.

ASGARİ ÜCRET 5.500 TL OLABİLİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve son olarak da AK Parti sözcüsü Ömer Çelik hem asgari ücretlinin hem de emeklinin yüzünü güldürecek açıklamalar yaparken bu açıklamalar doğrultusunda Asgari ücretle çalışanlara Temmuz ayında enflasyon farkı verilebileceği belirtilerek bu farkın oldukça yüksek olabileceği ifade edildi. Asgari ücret zammı doğrultusunda kulislerdeki bilgilere göre yapılan çalışmaların asgari ücreti 5.500 TL seviyesine çekebileceği aktarıldı.

YEŞİL IŞIK YAKILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 1 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamada emekli ve çalışanları Enflasyonun verdiği zararlardan kurtarmak için gereken düzenlemenin yapılacağını söylemişti ve asıl yol haritasını Haziran ayında enflasyon rakamlarının açıklanması ile çizilecek. Asgari ücretli çalışanların maaşına enflasyon farkının eklenmesi bekleniyor. Aralık ayında zam olan asgari ücretliler Haziran ayının sonunda daha enflasyon farkı alabileceği Temmuz maaşlarının ise zamlı olarak hesaplara yatabileceği ifade edildi.

1.427 TL ZAM OLABİLİR

Yılbaşından bu yana yani 2022 yılının ilk 6 aylık dönemine ait enflasyon rakamları da yavaş yavaş şekillendiği iddia edilirken şu ana kadar 4 enflasyon verisi açıklandı. Haziran ayı verileri de açıklandığında 6 aylık enflasyon kesinleşecek. Eğer asgari ücrete zam kararı da alınırsa enflasyon oranına göre zam yapılabileceği konuşuluyor. Bu noktada 4 aylık verilere göre eğer enflasyon oranına göre zam yapılırsa 1.427 TL zam yapılabilir. Ancak bu zam kesin değil. Henüz asgari ücrete zam kararı alınmadı.