Ekonomi

Kira yerine ev borcu ödeyerek ev sahibi olmak isteyenler dikkat! TOKİ ucuz fiyatlı ev satışlarına başladı!

Yıllarca kiracı olarak evlerde oturmuş olan milyonlarca vatandaş, artık kira ödemek yerine satın aldığı evin taksitlerini ödeyerek, kendi evinde oturmanın hayallerini kuruyor. Ancak Türkiye’de ev satın almak, özellikle son dönemlerde ekonomide görülen zorluklar nedeniyle bir hayli zor hale geldi. Artan ev fiyatlarının yanı sıra bankaların sunduğu konut kredilerinde, istisna durumlar dışında sunulan faiz oranları da kredi konusunda caydırıcı olabiliyor. Ancak TOKİ, satışa sunduğu uygun fiyatlı konutlar ile ev sahibi olmak isteyen orta ve dar gelirli vatandaşlara bir fırsat sağlıyor. Açık artırma, talep toplama ya da doğrudan satış yöntemleri ile satılan bu evler, dar gelirli vatandaşların da konut sahibi olmasına olanak tanıyor. İşte detaylar…

Yüzde 50 Peşinat ve 120 Ay Vade İmkanı

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından TOKİ 39 ilde 105 konutu açık artırma usulü ile satışa çıkarıyor. Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda yapılacak açık artırmalara, online olarak da katılım sağlanabiliyor. TOKİ tarafından verilen bilgilere göre belirlenen illerdeki konutlar için %50 peşinat ve 120 ay vade imkanı sağlanabilecek. İşyerleri içinse %25 ya da %50 peşinat ile birlikte 120 ay vade imkanı sağlanabilecek.

TOKİ Satışlarında Daire Örnekleri ve Fiyatlar

TOKİ tarafından satışa sunulan dairlerde, Adana Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki Seyhan ilçesi Zincirlibağlar 1. Etap konutlarında, 3 oda 1 salon ve 110 metrekarelik daire için 596 bin 046,57 TL’lik fiyat belirlenmiş durumda. Öte yandan Ankara Mamak’ta 2 oda 1 salon ve 74,8 metrekarelik daire içinse 199 bin 424,95 TL’lik fiyat belirlenmiş durumda. Bir diğer yandan İzmir Tire’de yer alan 3 oda 1 salon ve 120 metrekarelik daire içinse 499 bin 998,95 TL’lik fiyat belirlenmiş durumda.