Ekonomi

Araba alırken faiz ödeme devri kapanıyor! Artık faizli kredi çekmeden de otomobil alınabilecek!

Araç satın alma süreçleri, evrak işleri bir yana dursun, son dönemlerde özellikle de maddi külfet bakımından fazlasıyla zorlu ve zorlayıcı bir hal almaya başladı. Artan ÖTV ve MTV oranları, yükselen enflasyon ile birlikte hızla düşen alım gücü, pandemi döneminde etkisini gösteren çip krizi ve tedarik zinciri aksamaları Türkiye’de neredeyse her kaleme fiyat artışı olarak yansırken, bu yükselişlerden en çok da otomotiv sektörü payını aldı. Araç sahibi olmak isteyenler, mevcut fiyatlar ile 1 yıl önceki fiyatları karşılaştırdığında gördüklerine inanamaz hale geldi. Peki araç satın almak isteyenler için sıfır faizli finans desteği bulunuyor mu? Evet bulunuyor! İşte detaylar…

Türkiye Finans Taşıt Finans Desteği

Türkiye Finans, katılım bankacılığının oluşturduğu prensipler ile finans destek paketlerinde faiz uygulaması yerine kâr payı uygulamasını sunuyor. Öte yandan Türkiye Finans, kredi yerine finansal destek paketleri sunuyor ve Türkiye Finans’ta bu şekilde taşıt kredileri, yani taşıt finansman desteği sıfır faizle müşterilere veriliyor.

Türkiye Finans, taşıt finans desteğinde sıfır ve ikinci el otomobiller için azami 48 aya kadar vade imkanı sağlarken, BDDK düzenlemeleri sonrasında mevzuat gereğince aracın değerine göre vade süreleri de değişebiliyor. Bunun yanında Türkiye Finans %1,79 kâr oranı ile taşıt finans desteği veriyor.

Albaraka Türk Taşıt Finans Desteği

Faiz ödemeden taşıt kredisi kullanılabilecek bankalar arasında yer alan Albaraka Türk de katılım bankacılığı gereklilikleri ile kâr payı uyguluyor. Albaraka Türk ise taşıt finansmanlarında %1,89 kâr oranı ve azami 48 ay vade imkanı sağlıyor. Albaraka Türk’te bu şartlar altında 50 bin TL taşıt finansmanında aylık taksit tutarı da 1.721,53 TL olarak hesaplanıyor.

Ziraat Katılım Taşıt Finansman Paketi

Ziraat Katılım da katılım bankacılığı hizmetleri doğrultusunda finansman paketlerinde kâr payı uyguluyor ve Ziraat Katılım, taşıt finansman paketinde %1,67 kâr payı ile azami 48 ay vade seçeneği sunuyor. Bu şartlar altında Ziraat Katılım’da 50 bin TL’lik taşıt finansman paketinde aylık taksit ödemesi de 1.631,42 TL olarak hesaplanıyor.