Ekonomi

Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş tarih vere vere fiyat seviyelerini açıkladı: Bu tarihte fiyat patlaması olacak!

Küresel ekonomi piyasaları son haftalarda çalkalandıkça çalkalandı. Pandemi döneminde tarihi zirvelerini gören altın fiyatları, 2022 yılında hızla yükselen küresel enflasyonun etkileri ile yükseliş eğilimini korudu ve bunun üzerine Rusya – Ukrayna savaşının başlaması da piyasalardaki hareketliliği tetikledi. Yurtiçi piyasalarda da çift yönlü fiyat dalgalanmaları görülürken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolarla ilgili olarak analiz ve yorumlarını paylaşarak dikkatleri çekti. Altının dalgalandığı süreçte hareketli dönemler geçiren dolar ile ilgili konuşan Memiş “Bundan dolayı dolarda patlama olacak. Altın ise Temmuz ayında 1.200 lira seviyesini, yılsonuna kadar 1.450 lira seviyesini öngörüyorum” sözlerini dile getirdi. İşte İslam Memiş’in çarpıcı tahminleri ve tavsiyeleri…

İslam Memiş Altın ve Para Piyasasını Değerlendirdi

Yurtiçi piyasalarda gram altın hafta ortasında 931 TL seviyesine ulaşırken dolar ise 15,90 TL seviyesini de aştı. İslam Memiş, yatırımcıların bu tablo karşısında panik yapmamaları gerektiğini belirterek, özellikle de gram altında yükselişlerin devam edebileceğini dile getirdi. Altında alım fırsatlarının oluşacağını ifade eden Memiş, piyasalarda artık resesyon sürecinin başladığını ve bu nedenle güvenli talebin daha fazla artacağını ifade etti.

Uzman İsimden Altın Tahminleri

Daha önce de altın ile ilgili yükseliş öngörüsünü paylaşan Memiş “Özellikle Temmuz ayında 1.200 lira seviyesi, yılsonuna kadar da 1.450 lira seviyesi öngörümde de değişiklik yok. Bunu da hem ons altın hem de dolar/TL kurunda yaşanabilecek gelişmelere bağlıyorum. Yine Temmuz ayında döviz kurlarında yukarı yönlü atakların gelmesi muhtemel bir sonuç olacaktır. O yüzden emtia fiyatlarında yaşanabilecek geri çekimeler yatırımcılara fırsat sunacak” dedi.

İslam Memiş’in Dolar Öngörüsü

Memiş dolar kuruna ilişkin yorumunda ise “Dolar 14,70 lira seviyesinde uzun süre baskılandı. Sabitlenen bir kur var ama ‘Böyle durmayacak eninde sonunda patlayacak’ dedim. 15,60 lira seviyelerini gördü, 16,40 lira seviyesi var yukarıda…” sözlerini dile getirdi.