Editörün SeçtikleriEkonomi

Hesap ya da IBAN numarasını bildiren herkese 1.100 TL yatırılıyor! Salgın döneminde destek alanlara verilmeyecek!

Devlet geçtiğimiz 2 yıl boyunca pandemi sebebiyle zor günler yaşayan vatandaşlara destek vermeye devam etti. Başvurulara ve kişilerin ekonomik durumlarına göre hane başına 1.100 TL ödeme yaptı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çeşitli destek ödemeleri devam ederken geçten yıl pandemi destek ödemesi almayanlara 1.100 TL ödemesinin verilmeye devam edildiği belirtildi.

Hesap ya da IBAN numarasını bildiren kişilerin hesaplarına 1.100 TL ödeme yatırılıyor. Ancak hesap bilgisini paylaşmayan kişiler ödemelerini gidip PTT’den almak zorunda kalacak. Peki, kimler bu ödemeden yararlanamayacak? Başvurular nasıl alınacak?

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

Başvuruların ilk günden bu yana T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yapılacağı belirtildi. Buna göre T.C. kimlik numarasının sonu:

0 olanlar: Pazartesi günleri

2 olanlar: Salı günleri

4 olanlar: Çarşamba günleri

6 olanlar: Perşembe günleri

8 olanlar: Cuma günleri

Bunların dışında başvuru günlerini kaçıranlar ise Cumartesi ve Pazar günleri kimlik numarası sırlaması olmadan başvurularını yapabilecek.

ÖDEMELER KİMLERE YAPILACAK?

Yapılan açıklamaya göre ödemelerin hane bazlı olacağı belirtildi. Ancak bir hane içerisinde birden fazla yapılan başvurular kabul edilmeyecek olup, sadece tek başvuru dikkate alınacak.

ÖDEME YAPILMAYACAK KİŞİLER

1.100 TL destekten yararlanmayacak olan kişiler de tek tek belirtildi. Buna göre daha önce Faz-1 ya da Faz-2 kapsamında verilen destekten yararlanan kişilere ödeme yapılmayacak. Bunun dışında ödeme alamayacak kişiler şu şekilde:

“Salgın Sosyal Destek Programı Faz-1 ve Faz-2 kapsamında verilen 1.000 liralık nakdi destekten faydalanmış olanlar,

4A’lı kamu işçileri,

4C kapsamındaki memurlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İşkur’dan işsizlik ödeneği olanlar,

İşkur Kısa Çalışma Ödeneği’nden faydalananlar.”

Yukarıda belirtilen kişiler ise başvuru yapsalar dahi ödeme alamazlar.