DünyaKültür-sanat

Acı haberi Twitter üzerinden duyurdu! Ünlü sanatçı hayatını kaybetti!

Gelen bir son dakika haberine göre dünyaca ünlü Yunan besteci olan Vagelis 79 yaşında vefat etti. Ünlü bestecinin vefat haberi Twittter üzerinden duyurulurken, kötü haber müzik camiasında büyük üzüntüyle karşılandı. Detaylar haberimizde:

79 yaşında hayatını kaybeden ünlü isim, tüm dünyada Türkiye’de Cennetin Keşfi (1492: Conquest of Paradise) ve Chariots of Fire (Ateş Arabaları) filmlerinin bestecisi olarak hafızalarda yer edinmişti.

Ünlü müzisyenin vefat haberi Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis tarafından duyuruldu. Twitter mesajı ile acı haberi veren başbakan, “Vangelis Papathanassiou artık aramızda değil. Müzik dünyası uluslar arası Vangeles’i kaybetti” dedi.

YUNAN BESTECİ VANGELİS KİMDİR?

Vangelis ya da gerçek adıyla Evangelos Odysseas Papathanassiou, 1943’te Yunanistan’ın Teselya kentinde dünyaya geldi.

Yunan elektronik müzik bestecisi Vangelis, en bilinen Hollywood filmlerinin ve dizilerin müziklerini besteledi.

Vangelis aynı zamanda Carl Sagan’ın 1980’lerin televizyon dizisi ‘Cosmos’ açılış teması da dahil olmak üzere birçok esere imza attı. 1990’larda Fransız denizaltı kaşifi Jacques Cousteau için bir dizi belgeselinin de müziklerini besteleyen Vangelis, 2014’te Avrupa Uzay Ajansı’nın Rosetta görevi için birkaç kısa parça besteledi. 2018’deyse fizikçi Stephen Hawking’in anısı için orijinal bir müzik besteledi.

NEDEN HAYATINI KAYBETTİ?

Gelen son habere göre ünlü besteci 17 Mayıs Salı günü, hastalığı sebebiyle tedavi gördüğü hastanede hayata karşı gözlerini yumdu.