Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Son dakika, Maaşlara yapılacak zam belli oldu! Maaşlara 3 zam birden yapılıyor: Az önce açıklandı, 11.000 TL sürprizi geldi

Milyonlarca memur için dört köşe edecek olan haberler gelmeye devam ederken Temmuz ayı zammına ilişkin çok güzel habeler gelmeye devam ediyor. Her geride bıraktığımız gün yüksek enflasyon bağlamında hayatın oldukça pahalılaşması sonrası memurlar geçinmekte oldukça zorlanıyor. Her türlü maaş gibi memur maaşlarına enflasyon karşısında eridi. Bu noktada Temmuz zammı araştırılmaya başlandı. Bu Temmuz zammına ilişkin sevindiren haberler de geldi.

EN DÜŞÜK MAAŞ 8 BİN 467 TL

Temmuz ayını merakla bekleyen memurlar için bayram ettirecek haberler ardı ardına gelirken sosyal medyada da çok konuşulan memur maaşlarına yapılacak zamla alakalı yeni gelişmeler yaşandı. Konu ile ilgili olarak yapılacak zam ile beraber performans ödeneceği ve detaylı ek ödemeler ile beraber en düşük memur maaşı 8 bin 467 TL olabilecek.

11 BİN LİRAYA ÇIKABİLİR

Temmuz ayında 3 zam yapılması bekleniyor ve milyonlarca vatandaşa rahat bir nefes aldırması bekleniyor. Memurlar, performans ödeneği doğrultusunda Temmuz ayında en düşük 8 bin 467 TL olan maaşlarını 11.000 TL’ye çıkmış olarak görebilecek.

YÜZDE 36,54 ORANINDA ZAM

Temmuz ayında enflasyon bilgileri baz alınarak oluşturulan maaş zammı milyonlarca memuru yakından ilgilendirirken şimdiye kadarki enflasyon oranları doğrultusunda en az yüzde 36,54 oranında zam yapılması gerektiği ifade edildi. Son kalan iki aylık enflasyon oranı doğrultusunda yapılacak net zam belli olacak. Bu veriler ile en az yüzde 40 oranında zam yapılması bekleniyor.

YAPILAN AÇIKLAMA

Sosyal Güvenlik Eksperi Özgür Kaya ise yaptığı açıklamalarında enflasyon rakamları üzerinden oluşturulan hesaplama ile gelecek zam oranının yüzde 40 sınırını aşacağını belirtti. Kaya açıklamalarında memur maaşlarına enflasyon sayıları bağlamında refah payı ve Cumhurbaşkanı desteği rakamlarının da eklenebileceğini ifade etti. Bu noktada Kaya memur emeklisi en düşük maaşının 5 bin 649 TL olacağını, en düşük memur maaşı Temmuz zammı ardından 8 bin 467 TL olabileceğini ifade etti.