Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Çalışma Bakanı Bilgin müjdeyi duyurdu: Maaş ve ikramiyelere yapılacak zam resmen belli oldu!

Öncelikli olarak memur ve emekli vatandaşların maaş ve ikramiyelerinde artış sağlayacak 3600 ek gösterge çalışmaları hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin’in açıklamaları doğrultusunda bu zam hakkında yeni gelişmeler de yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamalarında 3600 ek gösterge için değerlendirmelerde bulunarak ay sonunda çalışmaların tamamlanacağını ve TBMM’ye sunulacağını ifade etti.

BAKAN BİLGİN DETAYLARI PAYLAŞTI

Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi işçileri sendikasının düzenlemiş olduğu “gıdanın geleceği ellerimizde” zirvesine katılım sağlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin maaş ve ikramiyeler hakkında beklenen haberi verdi. Bakan Bilgin maaş ve ikramiyelere zam yapılacak olan 3600 ek gösterge düzenlemesinin ay sonunda tamamlanacağı bilgisini vermişti. Bakan Bilgin açıklamalarında emekli ile emekli adayı ve memur ile çalışan vatandaşları oldukça yakından ilgilendiren düzenlemeler ile alakalı önemli değerlendirmelerde bulundu.

MAAŞLAR VE İKRAMİYELERDE ARTIŞ OLACAK

Öncelikli olarak memur ve emekli vatandaşların maaş ve ikramiyelerinde artış sağlayacak 3600 ek gösterge çalışmalarında Mayıs sonu itibari ile çalışmaların tamamlanacağı ifade edilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir kanun taslağı şeklinde 3600 ek gösterge çalışmalarının sunulacağı ifade edildi. Bu düzenleme doğrultusunda maaşlarda, emekli maaşlarında ve emekli ikramiyelerinde ciddi artışlar olacağı ifade edildi.

Mayıs ayı sonunda çalışmaların tamamlanması ile beraber Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerekli çalışmaların yapılması ile beraber din görevlileri, polis, öğretmen, hemşire maaşları da 3600 ek gösterge çalışmalarının sonunda maaş artışı olacak.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasından hemen sonra Memur Sen genel başkanı Ali Yalçın tarafından yapılan açıklamalarda ise 3600 ek gösterge çalışmalarının memurların tamamını kapsaması için çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.