Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

İlkokul, lise ve üniversite öğrencilerine 1.611 TL yardım parası veriliyor! Ödemeler resmen başladı: Hemen alabilirsiniz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından eğitim giderlerinin karşılanması ve eğitim hayatının bölünmemesi amacı ile bir destek ödemesine başlandı. Bu noktada ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine 1.611 TL yardım parası veriliyor. Bakanlık tarafından birçok alanda destek ödemesi yapılıyor ve bu ödemelerden biri de eğitim hayatının devam etmesi için eğitim desteği oluyor. Tüm bunların yanı sıra öğrencilere farklı tutarlarda destek ödemesi yapılıyor. Ancak bu destek ödemesinden yararlanmak için başvuru yapmak gerektiği ifade edildi.

BAŞVURU AYRINTILARI NELER?

2022 yılında sağlanan öğrenci parası ödemeleri, ilkokuldan üniversiteye kadar olan tüm dönemlerdeki öğrencileri yakından ilgilendirirken bu ödemeler başvurusu kabul edilen kişilere yapılıyor. İhtiyaç sahipleri paralarını PTT aracılığı ile de alabiliyorlar. Peki bu destek için başvuru detayları neler? Kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

SYDV’LERE BAŞVURU YAPILIYOR

İhtiyaç sahipleri destekten yararlanmak için SYDV’ler aracılığı ile başvurularını yapabildikleri gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) ve il meclisine başvuru yapılabilir. Bunun yanı sıra başvuru yapacak olan kişiler okur parası başvuru dilekçesi ile başvurularını gerçekleştirebiliyorlar.

1.611 TL PARA VERİLİYOR

Öğrencilere farklı alanlar tarafından da yardım parası verildiği belirtilerek KYK, Kaymakamlıklar, Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı, SYDV, SGK, VGM, vakıf ve dernekler, ticari kuruluşlar, maddi yardımda bulunan iş insanları ve şirketler tarafından da öğrencilere destek ödemesi yapılıyor. Bakanlık tarafından yapılan eğitim yardımı ödemesi 1.611 TL olarak hesaplara yatırılıyor.