Editörün SeçtikleriEkonomi

Sonunda belli oldu! Kimlik kartı ile gelen emeklilere net 8 bin TL ödeme çıktı!

Milyonlarca emekli bu haberi bekliyordu. Kimlik kartı ile gelen emeklilere net 8 bin TL ödeme yapılacağı açıklandı. Emeklilere verilecek olan paranın detayları belli olurken, emeklilerin akıllarındaki soru işaretleri de giderilmiş oldu.

Emeklilere hafta sonu müjdesi verildi. Buna göre daha önce verilen 2 bin TL’lik kredili mevduat başvuru yapan kişiler anında 8 bin TL’ye kadar nakit ödeme alabilecek. Emekli olanlar 8 bin TL’ye kadar olan ödemelerini almak isterken detayları de merak ediyor.

12 AY VADEYE BÖLÜNEBİLİYOR

8 bin TL para kredi olarak değil, artı para olarak hesaplara yansıtılmaktadır. Dilerseniz, bankanızla iletişime geçerek hesabınıza 8 bin TL artı para tanımlayabilirsiniz. Bu paranın geri ödemesi ise 12 ay vadeye bölünerek taksitli avans haline indirilebilmektedir.

ZİRAAT BANKASI’NDAN 8 BİN TL

Kamu bankalarının başında gelen Ziraat Bankası, 8 bin TL’ye kadar para almak istiyorsa, Ziraat Bankası üzerinden maaşlarını alması gerekecek.

Ziraat Bankası dışında Vakıfbank ve Halkbank üzerinden de kredili mevduat hesabı başvurusu yapabilirsiniz. Başvuru sonrasında paranızı almak istiyorsanız, mutlaka başvurularınızı maaş aldığınız bankaya yapmanız gerekmektedir.

Paranızı hesabınızda gördükten sonra dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.