Editörün SeçtikleriGündem

Valilikten kötü haber: 1 Haziran – 1 Kasım arasında yasak uygulanacağı açıklandı!

Havaların artık yavaş yavaş ısınması ile birlikte korktuğumuz orman yangınların sezonu da başlıyor. Öyle ki bugün gelen son habere göre Hatay’da orman yangını çıktı. Bunun üzerine Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yaptığı açıklamasında 1 Haziran ve 1 Kasım arasında ormanlık alanlarının korunması amacı ile  ormanlık alanlarda konaklanmasının ve mangal yapılmasının yasaklandığını açıkladı.

YASAKLAMA KARARI GELDİ

Vali Yavuz, orman yangınlarının bu yıl önüne geçilmesi amacı ile “Orman Yangını Hazırlıkları Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda alınan kararlara göre resmi tescilli piknik, mesire alanları harici her türlü ormanlık alanlarda mangal, semaver gibi ateşli piknik yapılması, dilek feneri, meşale, havai fişek ve benzeri yangın çıkmasına sebep olabilecek malzemelerin sokulması ve kullanılması yasaklandı. Ormanlık alanlarda konaklama yapılması, orman içinde ATV, UTV ve bunun gibi araçların önceden belirlenmiş alanlar dışında kullanılması yasaklandı.

Orman işletme müdürlükleri tarafından belirlenen güzergahlarla sınırlı olmak şartıyla ulusal, uluslararası sportif ve eko turizm amaçlı kullanımlar için izin alınması zorunlu hale getirildi.

KONTROLLÜ DAHİ OLSA DA ATEŞ YAKMAK YASAKLANDI

Kocaeli ili sınırları içindeki ormana bitişik alanlarda ve ormanlık alanlara 4 kilometre mesafede anız ve bağ bahçe temizliği amacıyla kontrollü dahi olsa ateş yakmak yasaklandı. Bu alanlarda ekiplerin duracağı ve kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacağı bildirildi.