Ekonomi

Bankalara borcu olanlara daha önce böyle müjde verilmemişti! Tüm borçlar için o bankalar cazip bir fırsat sunuyor!

Ülkemizde özellikle de Covid-19 pandemisiyle birlikte ekonomik koşullar giderek zorlaşmaya başladı. Son yıllarda görülen ekonomik sıkıntılar, pandemi dönemindeki sokağa çıkma yasakları ve kapanmalarla birlikte artış gösterirken, bu süreçte birçok vatandaş azalan gelirleri ve devam eden giderleri karşısında bankalara başvurmak durumunda kaldı. Kullanılan kredi ve kredi kartı ürünlerindeki artışın ardından beklendiği gibi borçlar da artınca, bu kez de vatandaşlar borç sıkıntısından nasıl kurtulabileceğinin yollarını araştırmaya başladı. Bankalara çeşitli şekillerde borcu olan ve bunun sorununu yaşayanlar için şimdilerde bazı bankalardan müjdeli haberler var. İşte detaylar…

Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olanlar Dikkat

Enflasyonun hızla arttığı ve ekonomik koşulların gün geçtikçe zorlaştığı son dönemlerde vatandaşı en çok zorlayan konular arasında kredi ve kredi kartı borçları yer alıyor. Kredi ve kredi kartları acil nakit ihtiyacı yaşanan durumlarda hızlı bir çözüm olabiliyor ancak sonrasında ödenmeyen borçlar daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Bankalardan kullanılan kredi ve kredi kartları sonrasında oluşan borç tablosunda sorun yaşamak istemeyenler için bazı kritik önlemler ve adımlar bulunuyor. Bazı bankalar bu noktada borçlu vatandaşlara cazip bir teklifte bulunuyor.

Garanti BBVA ve Akbank’tan Cazip Teklif

Garanti BBVA ve Akbank, borcu olan müşterilerine, kredi ve kredi kartı borçlarının tamamını 30 gün erteleme fırsatı sunuyor. Örneğin bu bankalardan birine 5 bin liralık borcu olan bir müşteri, bir sonraki maaşı ile bu borcunu ödeyebilecek. Ancak kişi bu durumu bankaya bildirmediği için gecikmeye girmiş olabiliyor. Kişi, bankaya bu ödemeyi bir sonraki maaşı ile yapabileceğini belirttiğinde, yani ödeme sözü verdiğinde gecikmeye girmekten kurtuluyor. Diğer yandan borcu yapılandırma seçeneği de kullanılmadığı için borç katlanabiliyor ve sonunda icralık bir durum ortaya çıkabiliyor.