EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

Devlet görülmemiş ödemelere resmen başladı! e-Devletten hemen başvurun: Anında hesaplara 65.000 TL yatıyor, geri ödeme yok

Yeni dönemde kendi işinin patronu olmak isteyenlere hibe ödemesi yapılacağına ilişkin duyuru yayımlandı. KOSGEB tarafından bu programın detayları paylaşıldı. Konu ile ilgili olarak ülkemizin en önemli kamu kurumlarından birisi olan ve geliştirdiği istihdam projeleri, sunduğu nakit hizmetler ve daha pek çok kurum programı sayesinde vatandaşlar tarafından yakın takip ediliyor. Ayrıca KOSGEB, yeni dönemde Geleneksel Girişimcilik Hibe Programı başlığı altında, karşılıksız nakit hizmeti sunacağını duyururken yeni iş yeri açacak olan girişimciler için yeni program geliştirildiği belirtildi. Bu program kapsamında işletme giderleri için 15 bin TL, kuruluş için 45 bin TL ve kuruluş işlemleri için de 5 bin TL tutarında nakit ödeme yapılacağı ifade edildi.

65 BİN LİRA VERİLİYOR

KOSGEB tarafından duyurulmuş olan 65 bin TL üst limitli Geleneksel Girişimci Hibe Desteği Programı’ndan yararlanmak isteyen vatandaşların, kurum tarafından belirlenmiş olan bazı şartları sağlamaları gerektiği ifade edildi. KOSGEB’in kurumsal internet sitesi üzerinden hibe destek programı başvuru şartları da paylaşıldı. Bu şartlar ise şöyle ifade edildi:

GEREKLİ ŞARTLAR

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
KOSGEB’e kayıtlı olmak
KOSGEB tarafından düzenlenmiş olan uygulamalı girişimcilik eğitim programlarına katılım sağlamış ve ilgili kurs sertifikasına sahip olmak
Ofis içerisinde yapılacak işlere yönelik iş projesi hazırlamak
Daha önce kurum tarafından sunulan girişimcilik desteklerinden yararlanmamış olmak,

BAŞVURU DETAYLARI

KOSGEB tarafından duyurulmuş olan 65 bin TL üst limitli Geleneksel Girişimci Hibe Desteği Programı’ndan yararlanmak isteyen vatandaşlar, öncelikle muhasebecilerinden şirketleri ile ilgili tüm evrakları temin etmeleri gerektiği ifade edildi. Bununla beraber evrak temininden sonra KOSGEB Müdürlüklerine şahsen başvuru yapılabileceği bildirildi. Bunun yanı sıra internetten başvuru yapmak isteyen vatandaşlar başvurularını e-Devlet aracılığı ile belgeleri sisteme yüklemek sureti ile online başvuru yapabileceklerdir.