Editörün SeçtikleriEkonomi

Müjdeli haber az önce geldi! Bayram öncesi destek ödemeleri 24 Mayıs’ta hesaplarda olacak!

Gelen bir son dakika haberine göre Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi çok önemli açıklamalarda bulundu. Kirişçi yaptığı açıklamasında bayram öncesinde nakdi avans ödemeleri 24 Mayıs tarihinde ilgili kişilerin hesaplarına aktarılacağı belirtildi.

Bakan yaptığı açıklamasında Türkşeker ile “sözleşmeli tarım” kapsamında bu yıl pancar eken 28 bin 800 çiftçiye yaklaşık 490 milyon lira nakdi avans ödemesi yapılacağını müjdeledi.

18 TL’DEN 70 TL’YE ÇIKARILDI

Bakan Kirişçi, açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden yaptı. Yaptığı açıklamasında 1 ton pancar için verilen destek ödemesinin yüzde 290 artışla 18 TL’den 70 TL’ye çıkarıldığını söyleyerek şunları belirtti:

“Türkşeker ile ‘Sözleşmeli Tarım’ kapsamında bu yıl pancar eken 28 bin 800 çiftçimize toplamda yaklaşık 490 milyon lira nakdi avans ödemesi yapılacak. 3 defa ödenen avans sayısı 5’e çıkartıldı. Çiftçilerimizin pancar ekim ve sulamaları için kullandıkları elektrik ve motorin masrafları için Türkşeker tarafından faizsiz olarak verilecek olan ilk nakdi avanslar 24 Mayıs’ta çiftçimizin hesabında olacaktır”