Ekonomi

SGK’dan belgesini alana, Ziraat Bankası’ndan sıfır faizli konut kredisi desteği!

Ev sahibi olmak, son dönemlerde daha önce neredeyse hiç olmadığı kadar zor bir hale geldi. Emlak ve gayrimenkul piyasasında artan fiyatlar, ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaşın bu istek ve hayallerini ertelemelerine neden olurken, kirada oturan ve artık satın aldığı evin taksitlerini ödemek isteyen vatandaşları da yeni yol arayışlarına itti. Binlerce vatandaş artık kira ödemek yerine taksit ödeyerek ev sahibi olmanın bütçelerine en uygun olan yollarını ararken, müjdeli haber de SGK ve TOKİ işbirliğinde yapılan duyurudan geldi. SGK ile TOKİ arasındaki işbirliği kapsamında, Ziraat Bankası kriterlere uygun olan vatandaşlara faizsiz konut kredisi desteği verecek! İşte detaylar…

Ziraat Bankası’ndan Faizsiz Konut Kredisi Desteği

Ziraat Bankası, bir devlet bankası olarak kamu yararını gözettiği için birçok farklı paket dahilinde sıfır faizli kredi desteği sunuyor. Köye dönenlere, çiftçilere ve farklı alanlardaki vatandaşlara bu kapsamda destek kredileri veren Ziraat Bankası, TOKİ ile SGK arasında imzalanan anlaşma kapsamında kriterlere uygun olan vatandaşlara da 240 bin liraya kadar faizsiz konut kredisi desteği sunuyor. Ziraat Bankası’nın sunduğu faizsiz konut kredisinde, SGK üzerinden alınan hak sahipliği belgesine sahip olan vatandaşlar yararlanabiliyor.

Kimler, Hangi Şartlarda Başvurabilir?

Tüm kredi paketlerinde olduğu gibi, Ziraat Bankası’nın sunduğu faizsiz konut kredisi desteğinde de başvuru şartı aranıyor. Söz konusu kredi paketinde aranan en önemli şart ise SGK’dan alınmış olan hak sahipliği belgesi. Bu belgeyi alarak Ziraat Bankası’nın sunduğu faizsiz konut kredisine başvurmak isteyenlerin, Ziraat Bankası şubelerine bizzat giderek beyanda bulunması gerekiyor. Kriterlere uygun olan vatandaşlara 240 bin TL’ye kadar Ziraat Bankası, TOKİ ve SGK anlaşması kapsamında faizsiz kredi desteği sunacak.