Eğitim

Bakan’dan milyonları ilgilendiren açıklama! 81 ilde 4 tanesi ücretsiz olacak!

Gelen son habere göre Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Bakan Özer 4. Sınıftan 12. Sınıfa kadar olan bütün sınıfa kadar ülkemizde ücretsiz matematik dersinin verileceğini belirtti. Bunun dışında bilim ve sanat yaz okullarının dışında İngilizce yaz okulları da faaliyete geçecek.

KORONAVİRÜS SALGINI EĞİTİMİ CİDDİ ETKİLEDİ

Bakan Özer, Londra’da düzenlenen Dünya Eğitim Formu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüs salgının eğitimi etkilediğini ifade eden Bakan şunları söyledi:

“Dünya Eğitim Forumu’nun en büyük ana teması, Kovid-19 salgınının eğitimi nasıl şekillendireceği, özellikle dijital beceriler, yeni beceriler, yeni eğitim platformları ve yeni salgınlara karşı nasıl hazırlıklı olunabilir ve özellikle toplumlardaki eşitsizliklerin bu salgından en az hasarla nasıl çıkabileceği ile ilgili yeni açılımlar neler olabilir? Bunların tartışıldığı bir forum”

  1. SINIFTAN 12. SINIFA KADAR YAZ OKULUNDA 4 DERS ÜCRETSİZ

Bu yıl tüm Türkiye’de yaz okullarının açılacağını söyleyen Bakan Özer unları söyledi:

“”Bunun için çalışmamızı nihayetlendirdik ve tüm kamuoyuyla da geçenlerle de paylaştık. Gerçekten tüm illerimizde, tüm ilçelerimizde ciddi bir rağbetin olduğunu gördük”

Bakan 4. Sınıftan 12. Sınıfa kadar bütün Türkiye’de öğrencilere matematik deresi verilecek yaz okullarının dışında bilim ve sanat alanlarında da yaz okulları açacaklarını söyledi.

İngilizce yaz okullarının da hayata geçirileceğini söyleyen Bakan Özer,koronavirüs dönemindeki kayıpları artık gündemden çıkarılacağını belirtti.