Editörün SeçtikleriEkonomi

2.500 TL üzerinde emekli maaşı alanlara ek ödeme müjdesi geldi!

Kamu bankaları emekliler için harekete geçti. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası imzaladıkları anlaşma doğrultusunda promosyon ödemelerinin ayrıntılarını duyurdu. Kamu bankalarının düzenlemiş olduğu ek ödeme kampanyalarının detayları haberimizde..

Bankalar arasında SGK ile imzalanan ve 3 yılda bir yenilenen maaş ödemeleri protokolü imzalanmaktadır. İmzalanan protokol kapsamında da emekli vatandaşlara, bazı şartlar gerekli şartları sağlamaları halinde ek ödeme alabilecek.

ÖDEME MİKTARLARI

Buna göre 2022 yılının başında yenilenen protokole göre emekli vatandaşlara 750 TL’ye kadar ek ödeme alma fırsatı sunuluyor. Bankalar hem müşterisi sayısını artmak hem de emekli vatandaşların nakit ihtiyaçlarını karşılamak adına promosyon kampanya ödemesi yapacaklarını duyurdular. Buna göre ödemeler şu şekilde belirlendi:

SGK emekli maaşı 1.499 TL altında olanlara 500 TL

SGK emekli maaşı 1.500 – 2.499 TL arasında olanlara: 625 TL

SGK emekli maaşı 2.500 TL ve üzeri olanlara 750 TL nakit promosyon ödemesi yapılacağı duyuruldu.

TEK ŞART VAR

Bankalardan bu ödemeyi alabilmek için maaşın istenilen bankaya taşınması gerekiyor. İlgili bankaya is e maaşın oradan alınacağına dair 3 yıllık söz verilmesi gerekiyor. Bankalar tarafından istenilen bu şartları taşıyanlar maaşlarını taşımaları karşılığında maaşlarına göre promosyon ödemelerini alabilecek.