Gündem

Son dakika maden ocağında göçük! Ölü ve yaralılar var!

Gelen bir son dakika haberine göre Denizli’nin Acıpayam ilçesindeki bir maden ocağında dün akşam saatlerinde göçük meydana geldi. Meydana gelen olayda ölü ve yaralıların olduğu aktarıldı. Detaylar haberimizde..

Olay Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Karaismailler Köyünde meydana geldi. Dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, 360 metre derinlikte kazı çalışması yapılırken bir anda göçük oluştu. 2 işçi son anda kurtuldu. Ancak 5 yıldır madende çalışan 40 yaşındaki Ali Rıza Kut toprağın altında kaldı.

Bölgeye anında AFAD, itfaiye ve acil servis ekipleri gönderildi. Toprağın altında kalan Kut gece yarısı çıkarılıp hemen hastaneye götürüldü. Toprak altında çıkarıldığında canlı olduğu belirtilen Kut, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

VALİLİK YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Denizli Valiliği yazılı bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Acıpayam ilçesi Karaismailler Mahallesi’nde bulunan Krom Madeninde bugün saat: 21.20 sıralarında meydana gelen göçük olayı sebebiyle, devletimizin tüm imkanları ile arama ve kurtarma ekipleri bölgeye sevk edilmiştir.

Yapılan çalışmalar neticesinde Ali Rıza KUT (40) isimli çalışana ulaşılmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen vatandaşımız kurtarılamayarak vefat etmiştir.

Meydana gelen olayda başkaca yaralanan veya vefat eden vatandaşımız bulunmamaktadır. Olay ile ilgili geniş çaplı araştırma ve soruşturmaya başlanmıştır”