Genel

Resmen duyuruldu! Hesaplamalar yapıldı: Asgari ücrete yılın 2. Yarısında enflasyon farkı! Asgari ücret 5.997,30 TL

Asgari ücrete gelmesi beklenen 2. Zam gündemin en çok konuşulan konular arasında yerini aldı. Geçimini asgari ücretle sağlayan milyonlarca kişi enflasyon ve yapılan zamlar altında ezilince asgari ücrete 2. Zam kararını beklemeye başladı. Peki, asgari ücrete 2. Zam gelecek mi? Asgari ücrete zam ne durumda?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamasında asgari ücret konusunda olağanüstü durumların oluşması halinde gerekeni yapacaklarını belirtmişti. Bunun üzerine gözler asgari ücret için gelen açıklamalara çevrildi.

AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA GELDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, asgari ücret için yaptığı açıklamasında vatandaşları heyecanlandıracak şu açıklamayı yapmıştı:

“AK Parti açısından emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz genç arkadaşlarımız bunlardan gelen talepleri takip ediyor ve değerlendiriyoruz. Vatandaşımızın ezilmemesi için stratejiler üretiyoruz. Onların zamanlaması içeriklendirilmesi henüz Çalışma Bakanlığı açısından nasıl içeriklendirecekler, onlar için erken. Onlar olgunlaştığı zaman bizdeki bilgileri paylaşırız”

Hükümetin yaptığı çalışmalar arasında asgari ücrete, aynı emeklilere yapılan gibi enflasyon farkının eklenmesi bulunuyor. Buna göre asgari ücrete enflasyon farkı zammı yansıtılabilir.

ENFLASYON ŞU ANDA KAÇ?

Açıklanan 4 aylık enflasyon verilerine göre 4 aylık toplam enflasyon oranı yüzde 31,71 olarak belirtildi. Emeklilerin alacağı zam miktarı kesin olarak yüzde 31,71 oldu.

ASGARİ ÜCRET 5.997,30 TL OLABİLİR

Eğer çalışmalar tamamlanıp bu karar yürürlüğe girerse, asgari ücrete temmuz ayında 6 aylık enflasyon farkının yansıtılması beklenecek. Aynı zamanda Merkez Bankası’nın yaptığı ankete göre önümüzdeki 2 ay içinde toplamda enflasyon miktarının yüzde 41 olması bekleniyor. Eğer 6 aylık toplam enflasyon yüzde 41 olursa, asgari ücret 5.997,30 TL olabilir.