Editörün SeçtikleriEkonomi

Altın borcu olan borcunu hemen ödesin! Gram altın 1.450 TL açıklaması geldi!

Altın son dönemlerin en sık araştırılan konuları arasında yerini aldı. Güncel altın fiyatları vatandaşlar ve özellikle altın borcu olanlar tarafından takip ediliyor. Bir süre düşüş serisin devam eden altın hızlı bir şekilde yükselerek herkesi şoke etti. Bu da açıklamaların ve kritik altın yorumlarının peş peşe gelmesine neden oldu. İşte detaylar..

Geçtiğimiz yılın sonunda altın fiyatları bin TL’yi test etmişti. Ancak uzmanların yaptığı açıklamaya göre gram altın bu yılın sonunda 1.450 TL’yi görmüş olacak. Peki, altın fiyatlarında son durum ne? Altın yükseliyor mu?

Konuya ilişkin açıklama Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk tarafından geldi. Yıldırımtürk yaptığı açıklamasında ons altının önümüzdeki dönemlerde 1.950 doların üzerine ilerleyeceğini ifade ederek, “”Sene sonuna doğru ise onsun 2 bin ve 2 bin 150 dolar olacağını düşünüyorum. Çünkü gıda enflasyonu ve jeopolitik riskler gibi altını destekleyen sorunlar devam ediyor” dedi.

ONS 2 BİN DOLARIN ÜZERİNE ÇIKACAK

Altındaki bu durumun aslında sürpriz olmadığını söyleyen İslam Memiş ise şunları söyledi:

“Hem ons hem de gramın yükseleceği belliydi. Yani ons altındaki 1.800 dolara kadar olan sarkmaların bir toparlanma sürecine girmesini bekliyorduk. Çünkü jeopolitik riskler, küresel çapta tedarik sıkıntıları ve tüm dünyada enflasyon devam ediyor. Bu da yatırımcıları güvenli limana yönlendiriyor. Onstaki artışın temel nedeni bu. Onsta yine 2 bin doların üzerinde bir atak bekliyorum”

1.450 TL’YE ULAŞACAK

Altına ilişkin değerlendirmeleri ile gündem olan İslam Memiş, altının bin TL’nin altına düşmeyeceğini söyleyerek, “Gramdaki bu artış daha başlangıç. Temmuzda önce 1.200 liraya, yıl sonunda ise kademe kademe 1.450 liraya ulaşmasını bekliyorum. Altın yükselişe geçtiği için satmayı düşünen yatırımcılara acele etmemelerini tavsiye ediyorum. Altın temmuz ayından sonra 1.000 liranın altına düşmeyecek. Yani daha asıl yükselişler başlamadı. 1.000 lirayı görmeden harekete geçmemelerini öneriyorum” dedi.