Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Tüm hesaplara 2.354 TL yatırıldı: Aile Bakanlığı resmen duyurdu! Hemen e-Devletten bakın, bütün ATM’lerden bugün alabilirsiniz

Destek ödemelerine ilişkin ayrıntılar araştırılırken ödeme müjdesi duyuruldu. Devlet tarafından hak sahiplerine destek ödemesi yapıldığı belirtilirken devlet evinde hasta, yardıma muhtaç kişilere bakanlara para desteği sağladığı ifade edildi. Konu ile ilgili olarak Bakan Yanık bazı değerlendirmelerde bulundu ve evde bakım maaşı ödemeleriyle ilgili geçtiğimiz hafta açıklama yaptı. Bakan Yanık’ın açıklamalarına göre evde bakım maaşı hesaplara yatırıldı. Bu noktada maaş almak isteyenler e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirken aynı sayfa üzerinden maaşlar da sorgulanabiliyor. Ödemeler ise Ziraat Bankası SMS yolu ile ya da e devlet üzerinden de kontrol edebiliyor.

HESAPLARA 2.354 TL YATIRILDI

2022 yılı Ocak-Temmuz dönemi için evde bakım yardımı 2.354 TL olarak ödendiği belirtilirken evde bakım maaşının her ayın 15’i ile sonu arasında ödendiği bildirildi. Konu ile ilgili olarak bu ay ayın sonu beklenmeden şimdiden hesaplara yatırıldı.

MAAŞ SORGULAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın E-Devlet kapısında yer alan sayfası üzerinden görüntülenebilen evde bakım maaşı ödeme bilgileri, aynı zamanda Ziraat Bankası üzerinden de SMS ile sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini yapabiliyor.

SMS İLE SORGULAMA

Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümünden sorgulama yapabiliyorlar. Bu noktada BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama yapılabilir.