EkonomiGündem

26 Mayıs EYT son dakika haberi bugün geldi! EYT’de sıcak gelişme! Kadın ve erkeklerde..

Milyonlarca vatandaş bir an önce emekli olabilmek için EYT’de son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. 26 Mayıs EYT’de son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Son olarak 1999 tarihinde çıkan yasa kapsamında emeklilik için kadınlarda 58, erkeklerde ise 60 yaş şartı belirlenmişti. Peki, EYT’de 26 Mayıs gelişmeleri neler? Son açıklamalar ne diyor?

EYT son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Geçtiğimiz günlerce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı konuşmasında EYT’ye ilişkin gelişme bekleyenleri heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. EYT’de son durum

26 MAYIS EYT’DE SON DURUM

Bakan Bilgin, EYT’de son durumu değerlendirdi. Buna göre dosya dosya konunun önlerinde olduğunu söyleyen Bakan, “3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Son düzenlemeleri yapacağız. Sözleşmeli meselesi, EYT meselesi de var. Bunlar dosya dosya hepsi önümüzde” dedi.

TEMMUZ AYINI İŞARET ETTİ

Çalışanların ve emekçilerin her daim korunacağını söyleyen Bakan Bilgin, “Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece memurların, işçilerin değil emeklilerle ilgili de çalışmalarımız var.” ifadelerine yer verdi.

EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

8 Eylül 1999 tarihinde yürürlüğe giren 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan şartlar arasında bir de kadın için 58, erkekler için 60 yaş şartı getirildi. Bu tarihten önce sigortalı olanlara kademelik sağlandı. Kısacası emekli olmak isteyenlerde sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartının birlikte sağlanması hedeflendi.