EğitimGündem

MEB’den okullar kapanmadan son dakika kararı! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıflar 17 Haziran’dan sonra..

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan öğrencileri yakından ilgilendiren yeni kararın haberi geldi. Bakanlık yaptığı açıklamasında kararın 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. Sınıf öğrencilerini kapsadığını duyurdu. Buna göre 17 Haziran tarihinden itibaren MEB öğrenciler için yeni bir karar aldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise bu kararı öğrenci ve öğrenci velileri ile paylaştı.

Ülkemizdeki bütün okullarda eğitim pandemiye karşı alınan tedbirlerle kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Öğrenciler maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak bu yılı hiç ara vermeden tamamlamak üzere. Bakanlık bu süreçte velileri sık sık bilgilendirerek, durumla yakından ilgilendi. Şu anda bütün öğrenciler yaz tatili için resmen geri sayıma geçmiş durumda.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Tatilden önce Milli Eğitim Bakanlığı yeni kararların adımlarını atmaya başladı. Bakan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında bu yaz itibari ile bilim ve sanat merkezlerinde 2 – 12. Sınıf arasındaki bütün öğrenciler için yaz okulunun açılacağını duyurdu. Öğrencilerin bilim ve teknolojiye olan ilgilerini ve bilgilerini artırmak amacı ile “MEB Çocuk Yaz Tatili Etkinlik Kitaplarını” hazırladı.

2’NCİ SINIFTAN 12’NCİ SINIFLARA KADAR

Konuya ilişkin Bakan Özer, yaptığı son açıklamasında, “Çocuklarımızın sadece akademik becerilerini güçlendirmek için değil aynı zamanda onları sosyal ve kültürel becerileri yönünden de güçlü insanlar olarak yetiştirmek istiyoruz. Bu bağlamda öğrencilerimizi yaz tatilinde de desteklemek amacıyla bir dizi projeler, faaliyetler yürütüyoruz. Bu kapsamda geçen hafta açıkladığımız üzere bu yaz itibarıyla bilim ve sanat merkezlerinde 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar tüm öğrencilerimiz için yaz okulları açıyoruz.” dedi.

17 HAZİRAN TARİHİNDEN İTİBAREN

Bakan Özer, yaptığı açıklamasının devamında ilkokul 2,3 ve 4. Sınıf öğrencileri ile ortaokul 5, 6 ve 7. Sınıf öğrencilerinin kitaplara online olarak ulaşacağını belirtti. Öğrenciler kitaplara 17 Haziran tarihinden itibaren erişime açılacağı bilgisi aktarıldı.