Editörün SeçtikleriEğitimGündem

12’inci sınıfa kadar tüm öğrencilere duyuru yapıldı! MEB son dakika kararını duyurdu: Bakan Özer az önce açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer çok önemli bir açıklama yaptı. Bakan Özer açıklamalarında 1’den 12’inci sınıftaki tüm öğrencileri ilgilendiren bazı değerlendirmelerde bulundu. Bakan Özer beklenen kararın verildiğini belirtti. 1’den 12. sınıfları ilgilendiren son dakika açıklaması Bakan Özer’den geldi. Salgının gölgesinde devam eden eğitim öğretim, Mahmut Özer zamanından bu yana zorunlu olmadıkça kapanmadı.

19 MAYIS SON TATİL OLDU

Şimdi ise öğrencilerin bir numaralı gündeminde ise okulun ne zaman kapanacağın konusu yer alıyor. Bu gündem ilkokuldan liseye kadar farklı tüm kademelerdeki öğrencilerin gündeminde yer almayı da sürdürüyor. 19 Mayıs resmi tatilinden sonra da tüm yurtta verilen 1 günlük molanın ardından öğrenciler ders başı yaptı.

Yaz tatili için öğrencilerin araştırmaları devam ediyor. Okullar ne zaman kapanacak, okullar ne zaman tatile giriyor 2022, okullar ne zaman kapanıyor 2022? gibi soruları araştırılmaya başlandı.

BAKAN ÖZER AÇIKLAMA YAPTI

Konu ile ilgili olarak MEB’den çok önemli bir açıklama geldi. Dünya Eğitim Formu’na katılan Milli Eğitim Bakanı Özer 100’ün üzerinde ülkeden katılının geçekleştiği Dünya Eğitim Forumu’nda flaş açıklamalarda bulundu. Bakan Özer açıklamalarında okulun sadece bir eğitim öğretim yeri olmadığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Okullar öğretiyorlar, toplumlardaki eşitsizlikleri azaltıyorlar; çocuğu fiziksel, duygusal, sosyal ve psikolojik olarak büyütmek için uygun ortamı sağlıyorlar”

17 HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK

Tüm dünyanın gözü kulağı bu forumdayken Bakan Özer’den beklenen açılama geldi. Yaklaşık 20 milyon öğrenci ve öğretmennin yer aldığı eğitim camiasının son molası 19 Mayıs resmi tatil olmuştu.

Toplamda 10 ayı kapsayan eğitim ve öğretim yılının final çizgisi 17 Haziran olarak açıklandı. 81 ilde okul yolunu tutan öğrencilerin 2022 yaz tatilinin 17 Haziran Cuma günü başlayacağı ifade edildi.