Dünya

Ülke büyük facia atlattı! 7,2 şiddetindeki büyük deprem panik yarattı!

Az önce gelen bir son dakika haberine göre Pasifik Ateş Çemberi fay hattının kıyısında bulunan Güney Amerika ülkesi Peru büyük bir şiddetle sallandı. Depremin şiddetinin 7,2 olduğu aktarılırken, deprem yerel saat ile sabah saat 07.00’de meydana geldi. Depreme ilişkin son dakika detayları haberimizde:

Depremin merkez üssü Peru’nun güneyinde bulunan Azagora yakınlarında olduğu ifade ediliyor. 7,2 büyüklüğündeki korkutan depremin yerin 200 km derinliğinde kaydedildi. Depremlere ilişkin açıklamalar ise Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) tarafından yapıldı.

DAHA ÖNCE 7,3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLMUŞTU

Meydana gelen 7,2 şiddetindeki deprem Bolivya ve Şili’nin sınırına oldukça yakın bir yerde bulunuyor. Günün erken saatinde meydana gelen depremi yaşayanlar daha önce kasım ayında 7,3 büyüklüğünde depremin meydana geldiğini ve depremin herhangi bir hasar vermediğini hatırladı.

ÜLKEMİZDE MEYDANA GELEN SON DEPREMLER

Son dönemlerde kıta hareketleri ve fay hatlarından dolayı ülkelerden deprem haberleri peş peşe gelmeye başladı. Bunun üzerine Türkiye’deki son depremler.. 26 Mayıs son depremler.. Deprem mi oldu? Araştırmaları hız kazandı. İşte ülkemizde meydana gelen son depremler: