Ekonomi

Bankalara borcunu ödeyemeyenlere ek süre affı geldi! Bu bankalar borçlarınızı yapılandıracak!

Türkiye’de ekonomik anlamda gelinen noktada birçok vatandaş çok ciddi maddi zorluklar yaşamaya başladı. Enflasyon ve döviz kurlarındaki artış her kesimden vatandaşı etkilerken, bu süreçte en fazla etkilenenler de bankalara borçları olan vatandaşlar oldu. Normal şartlar altında bankaya olan kredi kartı ve kredi borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar, oluşan ekonomik tabloda artık ne yapacağını bilemez hale geldi. Ancak ekonomik koşulların farkında olan bazı bankalar, vatandaşlara bu borçlar için bir fırsat sunmaya başladı. Borçlarını ödeyemeyen ve bu nedenle yasal risklerle karşı karşıya olanlar için borç erteleme olanağı tanındı. İşte o bankalarda borç erteleme seçenekleri ve detaylar…

İş Bankası Borç Erteleme

Borç erteleme fırsatı sunan bankalar arasında bulunan İş Bankası, son gün gelmeden başvuruda bulunan kredi ya da kredi kartı borçlularında %2,10 faiz ile erteleme olanağı sunuyor. İş Bankası tarafından sunulan bu borç erteleme fırsatı ile birlikte düşük faiz oranlarında ileri bir tarihe ötelenen borçlar için borçlu müşteriler 3 ay sonra taksit ödemeye başlayabilecek. Vatandaşlar böylece bu süreçte borç ödemeyerek rahat bir nefes alabilecek ve borçlarını yapılandırmak için 3 ay gibi bir süre kazanacak.

Yapı Kredi Borç Erteleme

Diğer yandan, borçlu ve borcunu ödemekte zorlanan müşterilerine düşük faiz oranları ile borç erteleme fırsatı sunan bankalar arasında yer alan Yapı Kredi de son dönemlerin en sık tercih edilen bankalarından biri olarak dikkatleri çekmeyi başardı. Yapı Kredi banka şubelerinden, online kanallar üzerinden ya da telefon bankacılığı ile Yapı Kredi müşterileri, mevcut borçlarına müşteriye özel düşük faiz oranları ile erteleme başvurusunda bulunabilecek. Yapı Kredi de İş Bankası’na benzer şekilde bu noktada müşterilerine 3 ay borç erteleme olanağı tanıyacak.