Editörün SeçtikleriEkonomi

EPDK’dan bu sefer müjdeli haber! Elektriği kesilen abonelere 109 TL – 1.307 TL arasında para ödenecek!

Elektrik faturaları için flaş karar EPDK tarafından geldi. Geçtiğimiz günlerde Isparta’da meydana gelen uzun elektrik kesintileri için EPDK tarafından dağıtım abonelerine rekor ceza geldi. Cezalar vatandaşlara ödenecek.

Enerji Piyasası düzenleme Kurumu (EPDK) Isparta’da uzun süre boyunca vatandaşlara elektrik verilememişti. EPDK ise dağıtım şirketlerine 15 milyon 583 bin 459 TL tazminat cezası verdiğini duyurdu. Kesilen ceza vatandaşlara verilecek.

VATANDAŞA EN AZ 109 TL PARA ÖDENECEK

Alınan karara göre Isparta’da elektrik kesintileri için mesken abonelerine 109 TL, diğer abone gruplarına anlaşma gücüne göre 1.307 TL’ye kadar toplam da 15 milyon 583 bin 459 TL ceza ödenmesine karar verildiği ifade edildi.

“VİCDANİ DEĞİL”

CHP’li Akın konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, cezaların yetersiz olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“AKP’li bölge milletvekillerinin bile ‘Kesintiler nedeniyle 200 milyon liralık zarar var’ dediği Isparta’da, EPDK’nin abonelere ödenmesini istediği tazminat tutarı yalnızca 15 milyon lira oldu. Başka bir deyişle Isparta’daki zararın neredeyse 14’te 1’i kadar vatandaşlara tazminat ödenmesi kararlaştırıldı. Bu vicdani bir karar değil. 200 milyon liralık zararın karşılığında 15 milyon liralık tazminat kararı vatandaşın değil, şirketin kollanması anlamına geliyor. AKP vatandaşı değil, şirketleri kolluyor.”