Kültür-sanat

Gelinim Mutfakta karamelli börek tarifi! Bu lezzet damağınızda kalacak! Karamelli börek tarifi ve malzemeleri

Ekranların en sevilen yarışma programlarından biri olan Gelinim Mutfakta’da bugün final heyecanı yaşanacak. Gelinler ve kayınvalideler bir hafta boyunca verdikleri puanları karşılığını bugün ya yarışmada kalarak ya da yarışmadan elenerek almış olacak. Bugün gelinler yüksek puanı almak için karamelli börek yapacak. Peki, karamelli börek nedir? Karamelli börek nasıl yapılır?

Bu lezzet resmen damağınızda kalacak! Gelinim Mutfakta karamelli börek tarifi ve malzeme listesi ile haberimize eklendi!

Çoğu kişinin damak zevkine uyan değişik bir lezzet olan karamelli börek bugün günün en çok araştırılan konuları arasında yerini aldı. 27 Mayıs Gelinim Mutfakta karamelli börek tarifi ve malzeme listesi şu şekilde:

KARAMELLİ BÖREK TARİFİ VE MALZEME LİSTESİ

Hamuru için

1 kg buğday unu

1 paket instant maya

4 su bardağı su

Tuz

KARAMELLİ BÖREK İÇ HARCI

5 soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı soya sosu

Yarım çay bardağı krema

ÜZERİ İÇİN

1 yumurta sarısı

Tereyağı

Çörek otu

KARAMELLİ BÖREK NASIL YAPILIR?

Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kapta yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın.

İç harcı için piyazlık doğradığınız soğanı karamelize oluncaya kadar tereyağında soteleyin. Soğanların renkleri kahverengi olup karamelize olmaya başlayınca soya sosu ve kremayı ekleyin.

Krema kaynamaya, sos kıvam almaya başlayınca ocaktan alın. Dinlenen hamuru 3 bezeye ayırıp her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın.

Aralarına yağ sürerek üst üste koyun ve ince şekilde açın. Kenarları içe doğru uç uca gelecek şekilde katlayın ve büyük bir kare elde edin. Daha sonra elde ettiğiniz kareyi 4 küçük kareye bölün. Ortalarına harçtan ekleyerek bohça gibi katlayın.

Kareleri ters çevirerek fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

Sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN