Ekonomi

Devlet bankaları son dakika duyurusunu yaptı: Kimliğiyle gelip başvuruna anında 15 bin TL nakit verilecek!

Covid-19 salgını tüm dünyada sağlık alanında büyük tehdit oluşturdu ve bu tehdidin ekonomi alanında da etkileri şiddetli şekilde kendisini gösterdi. Salgınla birlikte küresel finans piyasalarında deprem etkisi yaşanırken, Türkiye’de de ekonomik anlamda sert depremler yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. TÜİK tarafından açıklanan resmi verilere göre artık %70 seviyesine dayanan enflasyon ortamında geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar, bir de acil nakit ihtiyacı yaşanan durumlarda ne yapacağını şaşırıyor. Sağlık, düğün, nikah, sünnet, seyahat, ev eşyası alışverişi gibi acil toplu nakit ihtiyaçları için kamu bankaları elini taşın altına koydu ve kimlik kartıyla gelenlere 15 bin TL nakit desteklerini başlattı. İşte detaylar…

Faiz Oranları Düşürüldü

Devletin bankaları olarak hizmet ve ürünlerini vatandaşlara sunan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, kimlik kartıyla gelen ve aranan kriterleri karşılayan herkese anında 15 bin TL nakit ödemesi yapacak. Kredilerde sundukları bu uygun kampanya ile dikkatleri çeken kamu bankalarından kullanılan 15 bin TL’lik ihtiyaç kredisi, her türlü ihtiyaç harcamasında kullanılabilecek. Devlet bankaları bu kapsamda vatandaşlara kredilerde kolaylık sağlamak adına faizleri de düşürerek, %1,55’ten başlayan faiz oranları ile bu kredileri sunacak. Ayrıca bankalarda bu kredilerde geri ödemeler de 3 ay sonra başlayacak.

Kamu Bankalarında İhtiyaç Kredisi Hesaplama

Kamu bankaları tarafından isteğe bağlı 3 ay borç erteleme seçeneği ile sunulan 15 bin TL ihtiyaç kredisinde belirtilen şartlar altında 36 ay vadede aylık taksit ödemesi 575 TL olarak hesaplanıyor. 18 yaşını doldurmuş, kredi notu 1200’den yüksek olan ve krediyi geri ödeyebileceğini düzenli gelir ya da teminatla gösteren her vatandaş bu kredilerden yararlanabiliyor. Böylece devlet bankaları zorlu ekonomik koşullarda acil nakit ihtiyacı olanlara desteklerini sunuyor.