Ekonomi

BİM akıllara durgunluk veren ilanını paylaştı! Artık BİM aktüel ürünlerde ev ve araba satışları başlayacak!

Türkiye’de perakende market zincirleri arasında çok uzun yıllardır süren bir indirimli aktüel ürün yarışı bulunuyordu. İlk zamanlarda standart market ürünlerinde sunulan indirimlerle başlayan bu akım, ilerleyen yıllarda dönemsel ihtiyaç ürünleri ile devam etti ve son zamanlarda ise beyaz eşya, elektronik ürün gibi alanlarda da indirimli aktüel ürünler marketlerde yer almaya başladı. Bu konuda kıyasıya rekabet halinde olan BİM, A101 ve ŞOK marketler arasından BİM, inanılmaz bir hamle ile konut ve otomobil satışları için de kolları sıvadı. Resmi Gazete’ye ilan veren BİM, artık indirimli aktüel ürün kataloglarına ev ve araba da ekleyecek. Hatta BİM, konut inşasına da başlayacak. İşte detaylar…

BİM’den Akıl Almaz İlan

BİM market zincirlerinin Resmi Gazete’ye verdiği ilan adeta şok etkisi yarattı. BİM, artık konut ve otomobil satışlarına da başlayacağını duyurdu. Daha önce indirimli aktüel ürünlerinde vatandaşlara indirimli ürünler sunan BİM, artık indirimli ev ve araba satışlarına başlayarak bu tür satışların yapıldığı e-ticaret sitelerine de rakip olacak.

Konut ve Otomobil Satışlarına Başlayacak

Ticaret Sicil Gazetesi’nde otomobil ve konut satışı yapabilmek için ilan veren BİM Marketler Anonim Şirketi, yürürlükteki mevzuata da uymak kaydı ile ev, otomobil, atv araç, elektrikli bisiklet, midibüs, utv ve minibüs satışlarına da başlayacak. Ayrıca ilana göre BİM gayrimenkul alanına da giriş yapacak ve her türlü konut, işyeri yapımı, satışı, aracılık komisyonu alanlarında da düzenlemeler yapacak. BİM’in Resmi Gazete’ye verdiği ilanda konut ve otomobil satışını kendi marketleri üzerinden yapabileceği gibi, e-ticaret yöntemini de kullanabileceği anlaşılıyor.

A101 ve ŞOK’tan Nasıl Bir Yanıt Gelecek?

Verdiği ilanla birlikte otomobil ve konut satışlarının yanı sıra inşaat sektörüne de göz kırptığı anlaşılan BİM’in bu kararının ardından, BİM’in en büyük rakipleri olan A101 ve ŞOK marketlerin nasıl bir hamle geliştireceği de merakla bekleniyor. Ev ve araba fiyatlarının fahiş seviyelere yükseldiği son dönemlerde BİM’in bu hamlesi tüm dikkatleri çekmeyi başardı.