Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Bankaların çalışma günleri değişiyor! Bankada işlemleri olanlar dikkat: İşte bankaların yeni çalışma günleri

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren çok önemli gelişmeler yaşandı. Bankalar için flaş bir değişiklik yapılacağı belirtilerek Bankaların çalışma günleri ve saatlerinin değişeceği bildirildi. Konu ile ilgili olarak hafta içi bankada işi olup da çalışma durumundan dolayı halledemeyen vatandaşlar için harekete geçilerek hafta sonu Cumartesi günü de bankaların açık olabileceği bildirildi. Bu konuda ilk adım Yapı Kredi Bankasından geldi.

BANKALAR HEREKETE GEÇTİ

Bankaların çalışma saatleriyle ilgili yeni bir adım atıldığı belirtilerek Cumartesi ve pazar günleri kapalı olan bankaların çalışma günü ve saatleriyle ilgili harekete geçildiği Cumartesi günü de açık olacağı ve bu karar için birçok banka tarafından harekete geçildiği bildirildi.

CUMARTESİ GÜNÜ ÇALIŞMA

Cumartesi günü tam gün olarak çalışacak ilk pilot banka ise Yapı Kredi oldu. Yapı Kredi Bankası’nın İstanbul Şaşkınbakkal şubesi cumartesi günü tam gün müşterilerine hizmet verecek. Yapı Kredi Bankası müşterilerine bilgi vererek Şaşkınbakkal şubesinin saat 10.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet vermeye başlayacağını ifade edildi.

HAZIRLIK YAPILDI

Söz konusu pilot uygulamanın yapılacağı şubede bütün bankacılık hizmetlerinin hafta içi olduğu gibi gerçekleşeceği belirtilerek Cumartesi günü çalışma konusunda diğer bankalar tarafından hazırlık yapıldığı paylaşıldı.