Editörün SeçtikleriGündem

Maske ile ilgili karar 81 ile yazı olarak gönderildi! Yasak tam olarak kalkmadı!

Gelen bir son dakika haberine göre maske kullanımına ilişkin karar 81 ile yazı olarak gönderildi. İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen maske kararı, artık vaka sayılarındaki düşüş ile birlikte toplu taşıma araçlarında kullanılmayacak. Ancak sağlık kuruluşlarındaki maske yasağı halen devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelge kapsamında salgının ülkemizde görülmeye başlandığı andan bu yana Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tavsiyeleri ışığında kabinede kararlaştırılan tedbirler ve bu tedbirlere yönelik kararlar vatandaşlara genelge ile duyurulduğu hatırlatıldı.

ARTIK BİREYSEL KORUNMA AŞAMASINA GEÇİLDİ

Genelge son günlerdeki vaka sayıları 1000’in altına düşmesi ile birlikte artık durumun toplum sağlığını tehdit eden bir durumdan bireysel korunma aşamasına geçildiği belirtildi.

Buna göre vaka sayılarındaki düşüş işe birlikte Sağlık Bakanlığı’nın talebi ile toplu taşıma araçlarındaki maske zorunluluğundaki uygulamaya son verilirken, sadece sağlık kuruluşlarında maske kullanılmasına devam edilecek.

GEREKLİ KARARLAR ALINACAK

Valilikler ve kaymakamlıklarca salgının seyri dikkatle takip edilecek, lokal seviyede ihtiyaç duyulabilecek tedbirler İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca değerlendirilerek gerekli kararlar alınacak.