Editörün SeçtikleriEkonomi

Bu İlimizin Başına Talih Kuşu Konmuş Olabilir! Su Kuyusu Açılırken Petrol Bulundu!

Manisa’nın Salihli ilçesinde bir zeytin bahçesini sulamak için açılan sondaj kuyusundan çıkan siyah renkli sıvıyla ilgili incelemeler devam ediyor.

Manisa’nın Salihli ilçesi Yağbasan Mahallesi’nde Mustafa Yüksel’e ait zeytin bahçesine sulama için açılan sondaj kuyusu açtı. Kuyudan çıkan siyah renkli sıvının tutuşması sonucu 28 Mayıs’ta çıkan yangının söndürülmesinin ardından itfaiye ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerinin yaptığı inceleme sonrası Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yetkilileri bölgeye gelerek numuneler aldı.

Fay Hattında Sızıntı Olduğu Düşünülüyor

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, TPAO yetkililerinin kuyudan çıkan sıvıdan aldıkları numuneler üzerinde incelemelere başladığını ifade etti. Bilen, “İlk tespitlere göre fay hatlarından kaynaklanan bir sızıntı olduğu değerlendiriliyor. Alınan numune incelenecek. Bölge zaten TPAO tarafından sondaj ve arama sahası olarak ruhsatlandırılmış. Kesin sonuç analizlerden sonra ortaya çıkacak” dedi.

“Ateşi Söndürmek Mümkün Olmadı”

Zeytinliğin sahibi Mustafa Yüksel ise sulama amaçlı sondaj çalışmasıyla 208 metre derinliğe indiklerini, su beklerken siyah bir sıvının aktığını, daha önce ham petrol görmedikleri için ne olduğunu anlayamadıklarını belirtti. Sıvının petrol gibi kokması üzerine şüphelendiklerini dile getiren Yüksel, “Sıvıyı biriktiği ufak gölette yakarak deneme yaptık, anında alev aldı. Söndürelim derken yanlarda açtığımız 2 havuza da ateş sıçradı. Ateşi söndürmek mümkün olmadı. İtfaiye geldi, söndürmek için su sıktığı anda ateş daha da harlamaya başladı. Onu da 1,5 saat kendi halinde sönmeye bıraktık” ifadelerini kullandı.

Kuyudan Havuz Dolduracak Kadar Çıktı

Yüksel, TPAO yetkililerinin numune alması için sondajı tekrar çalıştırdıklarını belirterek, “Köydeki herkes seviniyor, inşallah petrol olduğu ortaya çıkar” ifadelerini kullandı.

Bölgedeki sulama sondajlarında görev yapan Jeofizik Mühendisi Adnan Karataş da bölgede daha önce de 200 metrenin altına inen sondajlardan siyah renkli sıvıların çıktığını ancak bu kuyudan havuz dolduracak kadar çıkmasının heyecana neden olduğunu ifade etti.