Editörün SeçtikleriEkonomi

Bakan Derya Yanık açıkladı: İş görüşmesine gidene 450 TL, işe başlayana 1.668 TL karşılıksız para veriliyor!

Devlet desteklerine ilişkin son dakika önemli bir açıklama geldi. Çalışmayan kişilere iş görüşmelerine gidebilmeleri için 450 TL ödeme yapılacağı açıklandı. Destekten 1 yıl içerisinde 3 yıl boyunca yararlanmak mümkün. Bununla birlikte işe başlama yardımı olarak da 1.668 TL destek verildiği belirtildi. Detayları Aile Bakanlığı Derya Yanık açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı açıklamasında bugüne kadar sosyal yardımlardan faydalanan ihtiyaç sahibi vatandaşların işgücü piyasasına kazandırılması için bugüne kadar 2.854 kişiye İşe Yönlendirme Yardımı, 1.621 kişiye de İşe Başlama Yardımı verdiklerinin altını çizdi.

TEŞVİKLER VERİYORUZ

Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için her türlü desteğe hazır olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Düzenli olarak sosyal yardımlarımızdan faydalanan vatandaşlarımızın yüzde 77’sini engellilerimiz, çocuklarımız ve yaşlılarımız oluşturuyor. Bunun haricinde düzenli sosyal yardımlarımızdan faydalanan ve çalışabilecek durumda olanları da İŞKUR vasıtasıyla iş gücü piyasasına kazandırmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda hem kendilerine hem de işverenlerimize teşvik veriyoruz”

İŞE YÖNLENDİRME VE İŞE BAŞLAMA YARDIMI VERİLİYOR

Sosyal yardımlar dışında verilen istihdam desteği hakkında da detayları aktaran Bakan Yanık, “Çalışabilecek durumdaki vatandaşlarımızın üretimden ve istihdamdan kopmalarını istemiyoruz. Sosyal yardım alan çalışabilecek durumdaki vatandaşlarımızı iş gücü piyasasına kazandırıyoruz bugüne kadar 2.854 vatandaşımız için İşe Yönlendirme, 1.621 vatandaşımız için de İşe Başlama Yardımı’nda bulunduk” dedi.

İŞE BAŞLAMA YARDIMI VERİLİYOR

Sosyal yardımlardan faydalanmak için İŞKUR’un yönlendirmesi gerektiğini ve bu şekilde işe girilmesi gerektiğini söyleyen Yanık, “Aynı yıl içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere 1.668 TL İşe Başlama Yardımı yapıyoruz. Bu doğrultuda bugüne kadar 1.3 milyon TL tutarında destek verdik” dedi.