Genel

Herkes merak ediyordu! Kurban Bayramı tatili 15 Temmuzla birleştirildi mi? 2022 Kurban Bayramı tatili hangi günler? AÇIKLAMA GELDİ

Geçtiğimiz günlerde kutlanan Ramazan Bayramı sonrasında vatandaşlar gözlerini bir sonraki ay gelecek olan Kurban Bayramı’na çevirdi. Ramazan Bayramı için herhangi bir birleştirme ya da uzatma yapılmadı.  Ancak herkes kurban Bayramı tatili 15 Temmuz ile birleştirilip birleştirilmeyeceğini merak ediyor.

Her bayram öncesi olduğu gibi bu bayram öncesi de vatandaşlar bayram tatili için önceden araştırmaya girişti. Ancak bu bayram vatandaşların canı biraz sıkılacak. Çünkü kurbanlık fiyatları resmen hem el hem de cep yakacak.

Son dönemlerde internet üzerinden Kurban Bayramı tatili ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Araştırmaları hız kazandı. Kurban Bayramı tatili için merak edilen bütün detayları sizler için haberimize ekledik.

VATANDAŞLAR HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAYACAK

Takvime bakıldığı zaman Kurban Bayramı tatili biraz can sıkacak. Çünkü 2022 Kurban Bayramı tatili ilk günü 9 Temmuz Cumartesi günü başlayacak. 12 Temmuz Salı günü de bitecek. Yani 2022 Kurban Bayramı tatilinin ilk iki günü hafta sonuna gelmiş olacak. Bu da vatandaşların canını biraz sıkacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ UZATILACAK MI?

Vatandaşlar aynı soruyu Ramazan Bayramı için de sormuştu. Ancak Ramazan Bayramı tatili uzatılmadı. Kurban Bayramı’nın temmuz ayına denk gelmesi turizmin canlanması açısından son derece önemli olacak. Bu yıl 12 Temmuz Salı günü bitecek olan Kurban Bayramından 3 gün sonra 15 Temmuz Cuma da resmi tatil olarak karşımıza çıkıyor. Hafta sonun da eklenmesi ile birlikte hafta içi 2 gün boşluk oluşacak. Alınan bir karar ile bu 2 günün de bayram tatiline eklenerek uzatılması bekleniyor. Ancak konuya ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi.

DİYANET AÇIKLADI

Kurban Bayramı arifesi 8 Temmuz gününe denk geliyor. Bunun üzerine Diyanet tarafından Kurban Bayramı tatil günleri açıklandı. 4 gün sürecek bayram tatilleri günleri ile birlikte şu şekilde:

Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi

Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar

Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı