Editörün SeçtikleriEkonomi

Kuyumcular bombayı patlattı: Gram altın 1.100 TL, çeyrek altın 2 bin TL olacak! Şimdiden alın!

Yaz aylarının gelmesi ve resmen düğün sezonlarının başlaması ile birlikte altın fiyatları yükselmeye başladı. Vatandaşlar bu durum karşısında zorlanmaya başlarken, kuyumcularda resmen beyin yakan bir tahmin geldi. Yapılan açıklamada gram altının 1.100 TL çeyrek altının ise 2 bin TL’yi göreceği ifade edildi. Çeyrek altın 2 bin TL mi olacak? Çeyrek altın ne zaman 2 bin TL olacak?

Altın sektörüne resmen yön veren gram ve çeyrek altından kötü haber geldi. Sektördeki ve küresel bir takım olaylardan etkilenen aylın fiyatları yükselmeye hız kesmeden devam ediyor. Düğün sezonunun açılması ile birlikte altına olan talep artarken vatandaşlar kara kara düşünmeye başladı. Ancak kuyumculardan da çok iç açıcı haberler gelmedi.

YÜZDE 45 ARTTI

Geçtiğimiz yılki çeyrek altın fiyatları ve bu yılın fiyatları karşılaştığı zaman durumun çok iyi olmadığını söyleyen Kuyumcu Bayram Erdoğan, “Bir yılda çeyrek fiyatları yüzde 45 arttı, geçen sene 650 lira civarında olan çeyrek altın bu yıl 650 liranın üzerinde işlem görüyor, hesap ortada” dedi.

ÇEYREK ALTIN 2 BİN TL AÇIKLAMASI

Piyasadaki uzmanlar ise altının sadece tek başına iç durumlardan etkilenmediğini özellikle küresel bazdaki fiyatların ve durumların da yakından takip edilmesi gerektiğini söyledi. Şu anda bin 850 dolar civarında olan ons altın fiyatının yükselmesi halinde, ülkemizdeki altın fiyatların da yükseleceği ifade edildi.

Dolarda yükseliş olmaması halinde altının önümdeki günlerde 1.100 TL seviyelerinde olacağını söyleyen ve durumda da çeyrek altının 1.750 TL – 2 bin TL arasında olmasının beklendiğini söyleyen uzmanlar yıl sonuna kalmadan bu rakamları görebileceğimizi söyledi.