Editörün SeçtikleriEkonomi

Bakan Kurum ‘Aidat Öder Gibi’ Sözleriyle Müjdeyi Verdi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 81 ilde vatandaşların aidat öder gibi bedellerle ev sahibi olacağı çalışmayı başlatacaklarını belirtti. Bakan Kurum, projenin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ağustos ayında açıklayacağını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dar gelirli vatandaşların ev sahibi olacağı bir proje üzerinde çalıştıklarını belirterek Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın projeyi Ağustos ayında duyuracağını açıkladı. Bakan Kurum ayrıca TÜFE üzerindeki kira artışlarına da kanuni yaptırım uygulanacağını belirtti.

81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü Başlayacak

Bakan Kurum, “5 Haziran’da, Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye’nin ilk Sıfır Atık ilçesi olan Kızılcahamam’dan atacağı ilk adımla; “81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü”müz başlayacak. Tüm şehirlerimizde saat 14.30’da eş zamanlı olarak milyonlarca vatandaşımız doğa için, çevre için yürüyecekler” dedi.

Bakan Kurum’dan Konut Müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gazete ve televizyonların temsilcileri ile bir araya geldi. Kurum, burada ev sahibi olmak isteyenlere müjde verdi. Kurum, yaptığı açıklamada “Vatandaşımızın adeta aidat öder gibi bir bedel ödeyerek ev sahibi olması ile ilgili projeyi başlatıyoruz. Projenin tamamı dar gelirli evi olmayan vatandaşlarımızın ev almalarını temin etmesiyle yapılacak. Projemizi evi olmayanların alabileceği şekilde yapacağız. Cumhurbaşkanımız Ağustos ayında projeyi kamuoyuna açıklayacak” ifadelerini kullandı.

Kiradaki Fahiş Artışlara Kanuni Ceza Verilecek

Bakan Kurum, İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir ve birçok ildeki fahiş kira artışlarının üzerinde de çalışıldığını belirtti. Konut piyasasındaki darlıktan dünyada yaşanan enflasyon krizinden hareket edip fırsatçılık yapan ve açıklanan fiyatların üzerinde zam yapan kişiler olduğunu ve TÜFE üzerinde artış olamayacağını belirten Bakan Kurum “TÜFE üzerinde artış yapanlara kanuni müeyyideyi uygulayacağız. Bu zamlar kanuna aykırıdır. Borçlar Kanunu’na aykırıdır. Bu konuda yapılan artış varsa vatandaşlarımız mahkemelere başvurabilirler. Mahkemelerimiz de kanun çerçevesinde karar almak zorundadır” değerlendirmesinde bulundu.