Ekonomi

Ev sahibi olmak isteyene faizsiz konut kredisi müjdesi verildi! Bu 2 bankada 100, 200, 300 bin TL faizsiz konut kredisi kullanmak mümkün!

Ekonomik darboğazın yaşandığı son dönemlerde birçok vatandaş için ev sahibi olma fikri çok uzak bir ihtimal haline geldi. Market ürünlerinden enerji hizmetlerine, akaryakıttan temel gıda ürünlerine kadar her şey yüksek oranda zamlarla karşılaşırken, bu durum emlak, konut ve gayrimenkul piyasasında da etkisini göstermeye devam ediyor. Bu nedenle ev sahibi olmak isteyenler, banka kredilerini araştırıyor ancak bankaların konut kredilerinde sunduğu faiz oranları da bu noktada caydırıcı olabiliyor. Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası ise konut finansman desteklerinde sundukları faizsiz finansman ile ev sahibi olmak isteyenlere bir umut oluyor. İşte detaylar…

Ziraat Katılım Bankası Konut Finansman Desteği

Ziraat Katılım Bankası, katılım bankası olduğu için kredi desteklerini “finansman” olarak sunuyor ve ayrıca bu finansman desteklerinde faiz uygulaması bulunmuyor. Bunun yerine banka, sunduğu bu desteklerde kâr oranı uygulamasını kullanıyor. Bu kapsamda Ziraat Katılım Bankası’nda, azami 120 aya kadar sunulan konut finansman desteğinde, 100 bin TL tutarda kâr oranı %1,55 olarak sunuluyor ve bu şartlarda aylık taksit ödemesi de 1.841 TL olarak hesaplanıyor.

Vakıf Katılım Bankası Konut Finansman Desteği

Ziraat Katılım Bankası’na çok benzer şartlarla konut finansman desteklerini sunan Vakıf Katılım Bankası da konut finansman desteğinde faiz oranı uygulaması yerine kâr oranı uygulamasını tercih ediyor. Bu kapsamda Vakıf Katılım Bankası, 100 bin TL konut finansman desteğinde 120 aya kadar vade imkanı sağlarken, %1,54 kâr oranı sunuyor. Bu şartlar altında Vakıf Katılım Bankası’nda kullanılan 100 bin TL konut finansman desteğinde aylık taksit ödemesi de 1.833 TL olarak hesaplanıyor.

200 Bin ve 300 Bin TL Finansman Desteklerinde Geri Ödeme Tabloları

Ziraat Katılım Bankası’nın ve Vakıf Katılım Bankası’nın 100 bin TL konut finansman desteğinde sunduğu kâr payı oranları ve vade seçenekleri, 200 bin ve 300 bin TL’lik konut finansman paketlerinde de geçerliliğini koruyor. Bu şartlar altında kullanılan kredilerde aylık taksit tutarı da kredi miktarındaki artış oranına göre artış gösteriyor.