Gündem

Dalga Dalga Geliyor Çok Fena Olacak! Hava Sıcaklığı 40 Dereceyi Geçecek

Meteoroloji’den yapılan son hava durumu tahminine göre önümüzdeki hafta başına kadar sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Sıcaklıklar hafta boyu Ankara’da 31-34, İstanbul’da 28-31, İzmir’de 32-34 derece civarında seyredecek. İşte bölge bölge son durum…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu tahminlerini paylaştı. Hava sıcaklıkları, önümüzdeki hafta başına kadar kuzey kıyı kesimler dışında ülke genelinde etkisini sürdürecek. Tahminlere göre hava sıcaklıkları Ankara’da 31-34, İstanbul’da 28-31, İzmir’de 32-34, Aydın’da 35-38, Antalya’da 29-30, Adana’da 34-35, Malatya’da 32-36, Diyarbakır’da 36-40 derece civarında seyredecek.

Bu Saatlere Dikkat Edin

Meteoroloji’den yapılan açıklamada vatandaşlar, mevsim normalleri üzerinde seyredecek sıcaklıklar nedeniyle sıcak çarpmasına karşı 11.00-16.00 saatlerinde dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Uzman isim Prof. Dr. Orhan Şen de yaptığı açıklamada “Bugün Anadolu’da öğlen saatlerinde başlayan “kırkikindi” yağışları devam edecek. Sıcaklıklar 1-2 C artmaya devam edecek. İstanbul 29, Ankara 31 İzmir 32 Antalya 29 C. Sıcaklıklar ortalamaların 4-8 C üzerinde hafta sonu biraz daha ısınıyor. İstanbul’un haziran ortalaması 26.8 C” dedi.

İstanbul’da bugün 12.00-15.00 saatleri arasında sıcaklığın 31 derece olması bekleniyor.

İşte Bölgelerde Beklenen Hava Durumları

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu, zamanla batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Göller yöresinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzey ve batı kesimleri ile Hakkari çevreleri ve Van’ın doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.