Editörün SeçtikleriEkonomi

Asgari ücret müjdesi sızdırıldı! Asgari ücrete ek 972 TL farkı zammı gelişmesi

Asgari ücret ile geçimini sağlayan milyonlarca kişi asgari ücret zam kararlarını ve son dakika asgari ücret gelişmelerini yakından takip ediyor. Hükümet tarafı asgari ücrete zam konusunda çeşitli açıklamalar yaparken, asgari ücrete ek zam olarak son kez Temmuz ayını işaret etmişti.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin toplantısında “Yeni müjde” açıklaması yaptı. Konu kısa süre içerisinde sosyal medya üzerinde gündem olurken, Erdoğan’ın müjde açıklaması pek çok kesim tarafından asgari ücrete ek zam olarak yorumlandı. Detaylar haberimizde..

ERDOĞAN’IN YENİ MÜJDE AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı yeni müjde açıklamasında şunları söylemişti:

“Gerek gençlerimize, gerek kadınlarımıza, esnafımıza başta devlet bankaları olmak üzere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki haftalarda ve aylarda bu çerçevede yeni müjdelerle milletimizin karşısında olacağız”

Yapılan bu açıklamalardan sonra gözler asgari ücrete çevrildi. Geçimini asgari ücretle sağlamaya çalışan ancak her geçen gün artan hayat pahalılığı sebebiyle para yetiremeyen vatandaş, maaşlara zam gelmesini istiyor. Temmuz ayında memur ve emekli kesime enflasyon farkı yansıtılıyor. Bu hesaplamaların doğrultusunda asgari ücretin ek olarak 972 TL daha artacak 5.997 TL olabileceği vurgulandı.

Daha sonra CHP tarafından yapılan bir diğer açıklamada da asgari ücretin 5.225 TL olması istendi.

ASGARİ ÜCRETİ 5 BİN 225 TL OLMALIDIR

Ara zam beklenen asgari ücret için CHP’den de bir açıklama gelirken Ağbaba açıklamalarını yazılı olarak yaptı.

Veli Ağbaba söz konusu açıklamalarında şunları kullanmıştı:

“Son bir yıllık enflasyon, nisan ayında yüzde 70 olarak gerçekleşti. Bu yılın ilk dört aylık enflasyonu ise yüzde 31,77 olarak gerçekleşti. Bu durumda 4 bin 253 TL asgari ücret, nisan ayı itibariyle enflasyondan arındırıldığında, alım gücü olarak geçtiğimiz yılın aynı ayına göre 2 bin 625 TL’ye denk geliyor. Asgari ücretli, geçtiğimiz yıla kıyasla aynı oranda ekmek almak isterse asgari ücret en az 5 bin 225 TL olmalıdır”