Ekonomi

Mahkemeden bütün araç sahiplerini ilgilendiren emsal karar: Trafik cezası iptal edildi!

Araba sahibi olan herkesi ilgilendiren bir karar kamuoyunda yankı buldu. Trafik cezası iptal edilen sürücü için verilen emsal karar herkesi şaşırttı. İzmir’in Torbalı ilçesinde, Avukat Aslan Sezgin’e otomobil kullandığı sırada telefonla konuştuğu için trafik cezası kesildi. Para cezasına itiraz eden Avukat Sezgin, görsel delil bulunmadığını gerekçe gösterdi. Mahkeme, Sezgin’in itirazını kabul etti ve kesilen para cezasının iptal edilmesine hükmetti. İşte detaylar…

Neler Yaşandı?

Türkiye’de milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren trafik cezaları ile ilgili önemli bir karar alındı. 10 Şubat tarihinde, İzmir’in Torbalı ilçesinde Ayrancılar kavşağı yakınlarında Avukat Aslan Sezgin’e, 35 TVY 37 plakalı otomobili kullandığı sırada telefonla konuştuğu için para cezası kesildi. Ancak Sezgin bu cezayı ödemek istemedi ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 116’ıncı maddesi gereğince otomobilinin plakasına yazılan 427 liralık cezayı yargıya taşıdı.

Mahkeme İtirazı Haklı Buldu

Aslan Sezgin, eline telefon almadığı için kesilen bu cezanın haksız olduğunu belirtti, aracında bulunan kablosuz hoparlör sistemi ile görüşmeler yaptığını ve telefonla konuştuğuna dair herhangi bir fotoğraf ya da video kaydı gibi görsel delil bulunmadığını ifade etti. Görsel delil olmadığını gerekçe gösteren Sezgin’in itirazı karşısında Torbalı Sulh Ceza Hakimliği’nde açılan söz konusu davadan emsal bir karar çıktı.