Ekonomi

TOKİ’den ev sahibi olmak isteyenlere müjde: 24 ilde 11 bin 793 konut inşa edilecek!

Ev sahibi olmak birçok vatandaş için artık hayal olmaktan öteye geçemezken, özellikle de dar ve orta gelirli aileler için ev sahibi olmak artık neredeyse imkansız hale geldi. Bir ev sahibi olabilmek için bankaların sunduğu konut kredilerine ihtiyaç duyanlar, söz konusu kredilerdeki yüksek faiz oranlarından dolayı bu seçeneğe de pek yanaşamıyor. Ancak bu noktada TOKİ, 24 il genelinde duyurduğu müjdesi ile vatandaşları uygun fiyatlarla ev sahibi yapmayı hedefliyor. Aralarında İstanbul’un da olduğu birçok ilde 6 Haziran’da başlayacak olan ihaleler 29 Temmuz’da sonlanacak ve bu sayede birçok vatandaş ucuz fiyatlarla ev sahibi olabilecek. İşte detaylar…

Hangi İllerde İhale Yapılacak?

TOKİ, dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olabilmesi için düğmeye bastı, 24 il genelinde müjdeyi duyurdu. İhale tarihleri açıklanırken, dar ve orta gelirli ailelere 2+1 ve 3+1 daire satışları uygun taksitlerle yapılacak. 24 il genelinde 11 bin 793 yeni konut yapılacak. TOKİ’nin başlattığı yeni proje kapsamında yer alan iller arasında; Erzincan, Ankara, Kahramanmaraş, Adıyaman, Kocaeli, Bilecik, Çanakkale, Bolu, Bursa, Erzurum, Bayburt, Antalya, Kırklareli, İstanbul, Şanlıurfa, Aydın, Zonguldak, Muğla, Gaziantep, Trabzon, Tekirdağ, Yozgat ve Konya bulunuyor.

İhaleler Ne Zaman Başlıyor, Ne Zaman Bitiyor?

İllere göre konut satışları için ihale tarihleri de belirlendi. İlk olarak Erzincan Refahiye’de 214 yeni konut inşa edilecek ve projenin ihalesi 6 Haziran 2022’de TSİ 14.00’da yapılacak. Bu ihale ile başlayacak olan ihale süreci daha sonra illere göre devam edecek. TOKİ’nin resmi internet sitesinde, hangi ilin hangi bölgesinde inşaların başlayacağı, kaç konutun yapılacağı ve ihale tarih bilgileri yer alıyor. Erzincan’da başlayacak olan ihalelerin sonuncusu ise 29 Temmuz 2022’de, 104 yeni konut inşasıyla birlikte Yozgat Şefaatli’de sonlanacak.