Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Bakan Bilgin resmen açıkladı: Maaş ve ikramiyelere yapılacak zam belli oldu! Maaşlara 1.500 TL zam, Erdoğan açıklıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda emekli maaş zamları, 3600 gösterge ve EYT ile ilgili çok kapsamlı çalışmalar başlarken özellikle 3600 ek gösterge konusunda artık yeni gelişmeler oldu. Bu noktada taslak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu ve detayların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması ile duyurulacağı bildirildi. Bu noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklamaları bekleniyor.

 İKİ YILLIKLAR DA DAHİL EDİLDİ

Türkiye’deki milyonlarca memurun emekli maaşı ve ikramiyesini artıracak 3600 ek gösterge çalışmasının tamamlandığı geçtiğimiz günlerde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiler ile duyurulmuştu. Bu süreçte ‘3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?’ 3600 ek göstergede son durum’ sorgulamaları internet üzerinden yapılırken, yeni bir gelişme de yaşandı. 3600 ek göstergeye iki yıllıklar da dahil edildi.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında “Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz. Bundan sonraki önceliğimiz, insanımızın refah seviyesini artıracak politikalar olacaktır” ifadelerine yer verdi.

15 OCAK’TA GEÇERLİ

3600 ek gösterge taslağına göre; ek gösterge değişiklikleri 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacağı belirtilirken yine öğretmenlik meslek kanununda da bu tarih belirlendiği ve burada bir eşitlik sağlanmış olacağı ifade edildi.

DEV ARTIŞLAR OLACAK

4 meslek grubuyla ilgili olarak bir hazırlık yapılmıştı. Polis, hemşire, öğretmen ve din görevlileri için. Ancak bu gösterge düzenlemede bu hizmet kollarının statü içinde farklılaşan adımları da atılmış olacak. 3600 ek gösterge düzenlemesi çalışırken memurların maaşlarına çok küçük oranda etki edeceği belirtildi ve emekli ikramiyesi ve emekli maaşı konusunda önemli bir kazanım sağlanacağı bildirildi.

Bu düzenleme kapsamında maaşlarda ve ikramiyelerde artış olacak. Emekli bir öğretmenin maaşına 1.500 TL zam olurken ikramiyelere de dev zam yapılacak.