Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Elektrik faturası yüksek gelen her eve müjde verildi! Faturalarda 170 TL indirim yapılıyor: İndirimler resmen başladı

Devlet desteklerine ilişkin duyurular gelmeye devam ediyor. PTT’ye giderek alınabilecek ödemelerle birlikte hane bütçeleri nefes alırken bu desteklerden biri de devlet tarafından elektrik faturaları için başlatılmış olan bir destek oluyor. Elektrik faturası yüksek olan vatandaşlar bu destekten yararlanabiliyor ve destek tutarı kadar elektrik faturasında indirim yapılıyor. Elektrik fiyatlarına yapılan zamlar ve artan faturalarla başa çıkabilmek için devlet tarafından geliştirilen elektrik tüketim desteği kapsamında ailedeki kişi sayısına göre nakit para yardımı yapıldığı ifade edildi. Bununla beraber bu destek tutarı kadar elektrik faturasında indirim yapılıyor.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Elektrik tüketim desteğinin hanelerde yaşayan kişi sayısı bazında yapılacağı belirtilirken destek almak isteyen vatandaşlar ise kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek işlemlerini başlatabildikleri paylaşıldı. Ayrıca ne kadar ödeme yapılacağı da şöyle aktarıldı:

  • 1-2 kişi: 103 TL
  • 3 kişi: 137,33 TL
  • 4 kişi: 171,67 TL
  • 5 kişi: 206 TL

KİRA YARDIMI VERİLİYOR

Devlet tarafından verilen elektrik tüketim desteğinin yanı sıra kira yardımı da yapılıyor. Kira yardım desteğini almak için kira desteği başvurusu yapan kişinin kaldığı hane gelirlerinin belirlenen bir rakamın altında olması ve kira yardım parasına muhtaç olması gerektiği paylaşıldı.

Kira yardımı alabilmek için bu şartın dışında bazı durumlarda göz önünde bulunduruluyor. Bununla beraber ödemeden yararlanmak için başvuru yapacak olan kişinin emekli, dul, yetim, ya da ölüm aylığı almaması gerektiği duyuruldu. Ayrıca sigortalı olarak bir yerde çalışan ve maaşını alan bir kişiye de kira yardımı verilmediği paylaşıldı.